Jezive slike dan nakon velikog nevremena u okolini Banjaluke: Šuma je mrtva

Pripadnici Vatrogasne brigade Banjaluka juče su imali 19 intervencija na području više naselja

  • 0
Palo drvo, Donje Međurovo, Niš Foto: Telegraf

Juče je okolinu Banjaluke zahvatilo nezapamćeno nevreme - ledena kiša napravila je ogromnu štetu u šumama i na putevima.

- Ledena kiša napravila je veliku štetu po okolnim šumama juče i prekjuče. Ovo su fotografije od danas sa Manjace gde je jedna mala šuma gotovo potpuno uništena. Sinoć sam i na Šehitlucima vidio drveće po putu. Stariji ljudi kazu da ne pamte nesto ovakvo.  Klimatske promene su tu - napisao je na fejsbuku Aleksandar Trifunović.

Ledena kiša koja je juče padala u okolini Banjaluke, što je prouzrokovalo i prekid autobuskog saobraćaja, pa je zabeleženo da su đaci do grada išli čak i auto-stopom.

Nepogoda je, naime, oborila stabla pored saobraćajnice na delu Slatina-Trapisti.

U prekidu je bila i deonica Lauš - Bistrica.

Pripadnici Vatrogasne brigade Banjaluka juče su imali 19 intervencija na području više naselja, gde je usled ledene kiše došlo do obaranja grana i stabala na saobraćajnice, javlja agencija Anadolija.

Kako navode iz Gradske uprave Banja Luka, ekipe su i jutros bile na terenu.

- Veći broj vatrogasaca do duboko u noć uklanjali su oborena stabla sa saobraćajnica na području Bukvaleka, Bistrice, Rekavica, Pisakvice, Čokorskih polja, Saračice, Krčmarica… Rad nam je otežavala konstantna ledena kiša koja je i uzrokovala obaranje većeg broja stabala na saobraćajnice - kazali su iz Vatrogasne brigade, ističući da su pozvane i smene iz pripravnosti.

I ekipe zimske službe reagovale su na području grada, naročito u višim područjima, gde su po saobraćajnicama posipali so i abrazivni materijal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA