≫ 

Abazović objavio da Veljović više neće biti direktor policije, ovaj neće da podnese ostavku

Veljoviću je, navodno, tokom sastanka sa potpredsednikom vlade Dritanom Abazovićem saopšteno da su neophodne promene u policiji i da će, ukoliko ne podnese ostavku, biti smenjen na prvoj sednici vlade

  • 3
Dritan Abazović Printskrin: Youtube/Crno na bijelo

Veselin Veljović, direktor Uprave policije Crne Gore, saopštio je saradnicima da više neće biti na toj funkciji, ali i da neće podneti ostavku, piše podgorički Dan.

Promene u MUP-u, ali i u Upravi policije krenule su odmah nakon prve sednice novoizabrane vlade.

Tokom sastanka sa potpredsednikom vlade Dritanom Abazovićem u ponedeljak Veljoviću je, prema saznanjima Dana, saopšteno da su neophodne promene u policiji i da će, ukoliko ne podnese ostavku, biti smenjen na prvoj sednici vlade.

Abazović je nakon sastanka sa Veljovićem na svom Tviter nalogu napisao da je dogovoreno da Veljović više neće biti direktor Uprave policije.

Inače, pitanje prestanka mandata direktora Uprave policije propisano je Zakonom o državnim službenicima i nameštenicima.

Ukoliko se Veljović i njegovi pomoćnici odluče na prekid mandata na lični zahtev, onda su vladi odrešene ruke i na predlog ministra unutrašnjih poslova odmah može biti imenovano novo rukovodstvo.

Rezervna mogućnost je da vlada, na osnovu Zakona o državnim službenicima i nameštenicima, prvo imenuje v.d. pomoćnika direktora koji je ujedno njihov kandidat za direktora, a potom ga postave i za v.d. direktora Uprave policije.

Za vreme obavljanja dužnosti vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije ima ovlašćenja, prava, obaveze pomoćnika direktora Uprave policije.

Vršioca dužnosti određuje vlada na predlog ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    10. decembar 2020 | 10:36

    Policija je Milovo najjače oružje,zato ovaj njegov neće da podnese ostavku.

  • Bole

    10. decembar 2020 | 11:10

    Ima da mora oce oce ........

  • Anonymus

    10. decembar 2020 | 11:12

    Neka odmah za njim i Milaš podnese ostavku,jer bez Policije ni njega nema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA