≫ 

Smrt u hrvatskom zatvoru: Osuđenica u Požegi preminula od korona virusa

Za vreme boravka u Kaznionici, zatvorenica je dva puta testirana na prisutnost virusa. Prvi puta rezultati testa bili su negativni, a drugi puta pozitivni...

  • 0
preminuo od koronavirusa, leš, mrtvo telo, covid Foto: Shutterstock

Zatvorenica zatvora u Požegi preminula je u četvrtak od posledica zaraze korona virusom, objavilo je Ministarstvo pravosuđa i uprave na svojoj internet stranici.

Dodaju da je zatvorenica preminula u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku, gde se nalazila na lečenju.

- Za vreme boravka u zatvoru, zatvorenica je dva puta testirana na prisutnost virusa. Prvi puta rezultati testa bili su negativni, a drugi puta pozitivni. Zatvorenica je pri pojavi simptoma upućena na testiranje, te je nakon drugog testiranja zadržana na lečenju u ustanovi javnog zdravstva kako bi joj bila pružena adekvatna zdravstvena zaštita -  navode u ministarstvu, a prenosi 24sata.hr.

Dodaju da detaljnom analizom nije utvrđen izvor zaraze, s obzirom na to da "niko od službenika, niti zatvorenica nije bio pozitivan na kovid, te su na snazi bile posebne mere zaštite u cilju zaštite zatvorenika i službenika.

Ministarstvo pravosuđa i uprave izrazilo je saučešće porodici preminule zatvorenice.

Video: Uvek hladna Angela Merkel prvi put na ivici suza: Preklinjala građane da se čuvaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA