Plenković odgovorio na kritike: "Bezobrazno je porediti odlazak na misu sa sedenjem u kafiću"

Kako je rekao, ukoliko bude mogao

  • 2
Andrej Plenković Foto: Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić

Nacionalni štab civilne zaštite Hrvatske preporučio je vernicima da mise prate onlajn i na televiziji, a premijer Andrej Plenković je na pitanje novinara da li planira da ide na ponoćnu misu za Božić rekao da će ići ako bude u mogućnosti.

Plenković je rekao da, uz sav respekt prema ugostiteljstvu nije isto biti na misi sat vremena ili biti u kafiću i piti alkohol i da smatra da je takvo poređenje pomalo i bezobrazno.

- Ako budem mogao, ići ću. To su sve spinovi. Hrvatska nastoji u ovim okolnostima da vodi računa o onome što je realno moguće u ovim okvirima. Uz sav respekt prema ugostiteljstvu, nije isto biti na misi sat vremena ili biti u kafiću i piti alkohol. Takvo poređenje je pomalo i bezobrazno - rekao je premijer dodavši da je većina vernika razumna.

Plenković se danas obratio javnosti nakon što je učestovao na poslovnoj konferenciji u Nacionalnoj i univezitetskoj biblioteci "The Economist - Svet u 2021".

On je na pres konferenciji komentarisao i nove mere, odnosno uvođenje propusnica.

- Čuli ste šta je cilj mera, a to je smanjiti fizičke kontakte. Mere imaju za cilj da umire kretanje populacije. Kad se to dogodi, biće manje zaraze - napomenuo je Plenković.

Novinari su ga pitali bi li se ovakvo stanje izbeglo da su mere uvedene ranije.

- Nemačka je išla u čvršće mere, a danas beleži 30.000 zaraženih i 800 mrtvih. Borba protiv kovida ima dva pristupa, jedan je lokdaun ili ćemo balansirati. Svi balansiraju, pokušavamo održati radna mesta, ali i zdravlje. Žalimo za svakim životom. Drugi talas koji je pogodio Evropu je vrlo razoran - rekao je premijer.

Video: Plenković sednicu vlade vodio iz samoizolacije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salko poturceni srbin

    18. decembar 2020 | 20:52

    Slazem se sa njim u crkvi mogu da nose maske I donekle drze odstojanje a u kaficu po cetiri za stolom I bez maski

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA