U Crnoj Gori preminula 4 pacijenta od korone, novozaraženih 329

Od posledica oboljevanja od kovida-19 preminula su četiri pacijenta - tri iz Podgorice i jedan sa Cetinja, od kojih je najstariji imao 89, a najmlađi 57 godina

  • 1
Bolnica, korona, bris, pregled Foto: Tanjug/AP

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata na 1.295 testiranih uzoraka zabeleženo 329 novih slučajeva korona virusa.

Od posledica oboljevanja od kovida-19 preminula su četiri pacijenta - tri iz Podgorice i jedan sa Cetinja, od kojih je najstariji imao 89, a najmlađi 57 godina, pišu Vijesti.

Oporavilo se još 487 osoba, pa je trenutno aktivno 9.158 slučajeva infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Najviše novih slučajeva je iz Podgorice, njih 144. Slede Nikšić (55), Bar (21), Berane (19), Budva (18), Cetinje (16), Rožaje (11), Danilovgrad (10), Pljevlja i Bijelo Polje (7), Tivat (5). Po četiri slučaja registrovana su u Tuzima, Herceg Novom i Kotoru, dva u Ulcinju i po jedan slučaj u Plužinama i Plavu.

Do sada je preminulo 630 obolelih, a od početka epidemije u martu registrovano je 44.284 slučaja korona virusa.

Greška u podacima o Tivtu

Iz Instituta napominju da je u sklopu jučerašnjeg preseka došlo do tehničke greške kada je u pitanju broj oporavljenih osoba u Tivtu.

"Uvidom u bazu uočeno je da su određene osobe dva puta prikazane kao oporavljene što je rezultiralo umanjenjem prikaza broja aktivnih slučajeva u Tivatskoj opštini".

Iz Instituta su uputili izvinjenje građanima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA