Osumnjičenom za ubistvo monaha Stefana određen jednomesečni pritvor

Iz Okružnog tužilaštva Banjaluka navode da je pritvor predložen, između ostalog, zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao sakriti, uništiti i izmeniti tragove važne za krivični postupak

  • 0
Monah Stefan, hapšenje, Banjaluka Foto: ATV

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor D. Š. osumnjičenom za ubistvo monaha Stefana u manastiru Glogovac kod Šipova početkom decembra.

Pritvor je određen na predlog Okružnog tužilaštva Banjaluka zbog, kako je navedeno iz suda, pritvorskog osnova iz Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, prenela je Srna.

Monah Stefan, Manastir Glogovac, Šipovo Foto: Facebook/Варнава Дамјановић

Iz Okružnog tužilaštva Banjaluka navode da je pritvor predložen zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao sakriti, uništiti i izmeniti tragove važne za krivični postupak, zatim jer je reč o krivičnom delu teško ubistvo za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posledice.

D. Š. (40) se sumnjiči da je 7. decembra u manastiru Glogovac kod Šipova nožem ubio monaha Stefana (62).

Video: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo monaha Stefana

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA