≫ 

Slike na kojima Capak sedi na kutiji Fajzerove vakcine uzburkale hrvatsku javnost: Izvinio se svima

- Žao mi je što je u medijima ova fotografija postala važnija od vesti da je vakcina stigla u Hrvatsku - rekao je prvi čovek Hrvatskog zavoda za javno zdravlje

  • 6
Krunoslav Capak Hrvatska Fajzerove vakcine Foto: hzjz.hr

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak dočekao je rano jutros prve doze Fajzerove vakcine koje su stigle transportnim kamionima iz Belgije u dve kutije.

Fotografija Capaka kako sedi na jednoj od kutija u kojima su dopremljene doze podstakla je raspravu na društvenim mrežama.

Tako je bivša premijerka Jadranka Kosor primetila kako nije viđeno u ostalih 26 članica EU da glavni epidemiolozi sede na kutijama vakcina.

- Jer se tako neće izleći nove doze - sarkastično je prokomentarisala, prenosi Jutarnji.hr.

Brojni korisnici na Tviteru šokirani su fotografijama, a one su u međuvremenu uklonjene sa službene stranice Hrvatskog zavoda za javno zdravlje.

Capakova zamenica Marija Bubaš je za RTL izjavila da je šef HZJZ-a sedeo na praznoj kutiji.

- Gospodin Capak sedeo je na praznoj kutiji. Niko nije toliko neodgovoran da bi sedeo na tako osetljivom cepivu koje je najvažnija stvar u državi - kazala je Bubaš odgovarajući na pitanje o fotografiji koja je uzbunila javnost.

O spornoj fotografiji se oglasio i Capak, a njegovo saopštenje je Jutarnji objavio u celosti:

- Kao čovek koji se, kao i veliki broj građana naše zemlje, iskreno obradovao prispeću toliko iščekivanog spasonosnog cepiva, ne bih želeo da jedna fotografija zaseni veličinu trenutka kada je u Hrvatsku rano jutros napokon stigla prva pošiljka cepiva protiv bolesti COVID-19.

Sa saradnicima sam dočekao isporuku u ranim jutarnjim satima, spremili smo vakcinu u za to predviđene komore, a potom, s velikim olakšanjem, zabeležili nekoliko fotografija. Na jednoj o njih, među mnogima koje su postale dostupne javnosti, seo sam na kutiju u kojoj u tom trenutku nije više bilo cepiva, već je ono bilo spakovano, te sam prstom pokazao u etiketu na kutiji s jedinom misli: "Evo, konačno je stiglo! Tu je!".

Žao mi je što je u medijima ova fotografija postala važnija od vesti da je cepivo stiglo u Hrvatsku, kao i od pregršt drugih fotografija koje svedoče o tom, možemo slobodno reći, istorijskom trenutku. Isto tako, vidim da je to bila prilika da se u javnom prostoru oglase osobe koje nemaju šta reći o svojem delovanju, ali imaju o svemu drugome i svima ostalima.

Radi najvećeg broja hrvatskih građana s kojima delim sreću i zadovoljstvo što nam je stiglo cepivo, želim naglasiti da ova fotografija, koja je nezasluženo isplivala na površinu, ne nosi nikakvu drugu poruku osim one koju sam u tome trenutku iskreno osećao. Svim onim čitateocima i građanima kojima je možda ova fotografija i njena interpretacija u medijima ostavila pogrešan utisak, iskreno se izvinjavam - napisao je Capak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djape

    26. decembar 2020 | 18:44

    Kakve su ovo prevare brate mili. Kao treba da se cuvaju na -70 a donose ih u gajbama🤣🤣🤣.

  • Radovan

    26. decembar 2020 | 19:05

    Da je prazna kutija, pukla bi pod tezinom, al dobro, to je ionako namenjeno za hrvate, a oni to gutaju, jos da je im to izjavio fratar na latinskom, to bi vec bila dogma 😀

  • Baw

    26. decembar 2020 | 19:42

    Mislio covek galjba piva..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA