Brod splitske Lučke kapetanije otišao po olujnom moru na Hvar po trudnicu

Fotografije su objavljene na Fejsbuk stranici Crometeo

  • 2

Brod Pojišan splitske Lučke kapetanije pošao po trudnicu na Hvar po olujnom moru! 👏😍Posted by Crometeo on Понедељак, 28. децембар 2020.

Orkanski jugo danas je pravio puno problema po celoj obali Hrvatske. DHMZ je izdao crveni alarm za područje Kvarnera i Dalmacije te narandžasto upozorenje za područje Istre.

- Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od povreda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid saobraćaja i prekid u snabdevanju električnom energijom - upozorili su.

U svim lošim današnjim vijestima ipak se izdvaja poneka dobra. Tako je brod "Pojišan" splitske Lučke kapetanije otišao po olujnom moru na ostrvo Hvar po trudnicu, piše Index.hr. Fotografije su objavljene na Fejsbuk stranici Crometeo.

Službenici Lučke kapetanije trudnicu su prevezli s Hvara u Gradsku luku Split odakle su je zaposleni Hitne medicinske pomoći otpremili u splitski KBC, izvestilo je Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture.

Brod je u akciju angažovan iz Palmižane prema luci Vira na Hvaru, gde je dogovoreno ukrcavanje trudnice i lekarske pratnje. U splitsku gradsku luku brod je pristao u 17:23, kada su trudnicu preuzeli radnici Hitne medicinske pomoći Split, a akcija je uspešno završena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA