≫ 

Muž i žena iz Bosne posle 50 godina braka preminuli na isti dan: Oboleli od korona virusa

Zabeleženo je da je, 20. decembra, prva preminula Anđelka, u tri sata posle ponoći. Tri sata kasnije, u 6 ujutro, u dokumentaciji UKC RS stoji da je podlegao i Vlado

  • 1
Groblje, sanduk, raka

Foto-ilustracija: Shutterstock, Pixabay

Vlado (78) i Anđelka (76) Preradović bili su nerazdvojni 50 godina, onda su se zarazili korona virusom i smešteni su u različite bolnice. Ni jedno nije znalo šta se dešava sa onim drugim, ali njihov odlazak sa ovog sveta, usled posledica korona virusa, dokaz je da prava ljubav i povezanost postoji.

Sahranjeni su  na Novom groblju u Prnjavoru, a preminuli su na isti dan posle pola veka zajedničkog života, u razmaku od tri sata. To stoji u zvaničnoj medicinskoj dokumentaciji, dok njihovi najbliži srodnici veruju da su ih "delile minute", piše "Večernji.ba".

Preradoviće, koji su važili za jedan od simbola zajedništva i idlične ljubavi, zauvek je, tek, rastavila bolest, pod kojom kleca gotovo cela planeta. Rastavljene u dve zdravstvene ustanove u Banja Luci, oboje ih je pokosio korona virus.

Zabeleženo je da je, 20. decembra, prva preminula Anđelka, u tri sata posle ponoći. Tri sata kasnije, u 6 ujutro, u dokumentaciji UKC RS stoji da je podlegao i Vlado.

Život ovog bračnog para, kako kažu njihovi sinovi Dragan i Radovan, odlikovali su veliko zajedništvo i ljubav. Vlado je bio dugogodišnji direktor fabrike nameštaja "Standard", da bi potom dobar deo radnog veka zajedno proveli u prnjavorskoj Šumariji. On kao upravnik, a ona blagajnik.

Sinovi Dragan i Radovan, kažu da se jedino pozdano zna da je majka Anđelka u 3 sata stavljena na aparate i da se ne zna koliko je još tačno bila živa do 6 sati kada je Vlado preminuo.

- Mi, njihova deca, kao svedoci njihove bezgranične povezanosti i ljubavi, verujemo da su i u tim poslednjim trenucima jedno bez drugog bili svega nekoliko minuta. Uvereni smo da je, kojim slučajem, jedno od njih čulo da je umrlo ono drugo, da bi istog trenutka i njegovo srce stalo. Ništa nije slučajno. Očigledno je da su osetili da im se kraj bliži i da su tako otišli sa ovog sveta - kazali su Dragan i Radovan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA