Epilog serije zemljotresa u Hrvatskoj: Oštećeno oko 1.000 stambenih jedinica

U Petrinji je veliki broj stanova i objekata dobilo tzv. žutu nalepnicu, čime su objekti proglašeni privremeno neupotrbljivim do detaljnijih pregleda

  • 0
Sisak zemljotres Hrvatska Foto: Tanjug/AP

Prema prvim procenama na području Siska, Petrinje i Gline i Petrinje u jučerašnjim zemljotresima oštećeno je oko 1.000 stambenih jedinica, a neki od njih su pretrpeli veće štete.

Kako navodi "Večernji", za sada je samo jedan proglašen neupotrebljivim, a porodica iz Siska smeštena je kod rodbine.

Međutim, u Petrinji je veliki broj stanova i objekata dobilo tzv. žutu nalepnicu, čime su objekti proglašeni privremeno neupotrbljivim do detaljnijih pregleda koji bi trebalo da budu obavljeni narednih dana i do sanacije prve štete. Reč je o pretežno starijim objektima u centru Petrinje.

Za porodice kojima su domovi privremeno neupotrebljivi, državna kancelarija za obnovu i stambeno zbrinjavanje obezbedila je 23 stana na području Siska, Petrinje i Gline.

- Osigurali smo i smeštaj u hotelu Panonija u Sisku, ali za sada su sve te porodice snašle kod rodbine i prijatelja – rekao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

Krovovi kuća koji su ostali bez crepova u najteže pogođenima selima u okolini Petrinje još su juče akcijom volontera pokriveni novim crepom, tako da kiša koja je noćas padala na tom području nije nanela dodatnu štetu meštanima.

Podsćanja radi, od sinoć pa do jutros zabeleženo je nekoliko manjih podrhtavanja tla s epicentrom u istom području. Najjači potres od 2,8 stepeni Rihterove skale detektovan je u 1.20 sati, a poslednju jutros u 7.05 časova bio je jačine od 2,3 stepena.

Video: U Sisku oštećenja na zgradama, vatrogasci na ulicama

Pročitajte više na:

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA