"Mama je rekla: Ugasi me, molim te": Potresno svedočenje ćerke žrtve zločina kod Laktaša

"Ugasi me, molim te. Neka si ti dobro, pa neka ja umrem", rekla je svojoj ćerki Milica M. (33) koju je nekoliko trenutaka pre vanbračni suprug Branislav S. (43) polio benzinom i zapalio na ulici

  • 3
Policija, policijska svetla, rotacija Foto: Shutterstock

Niko danas u sudnici Okružnog suda u Banjaluci nije mogao da ostane ravnodušan na reči S. M. koja je u potresnom svedočenju do detalja ispričala šta se dešavalo kod Laktaša, kada je izgubila majku u napadu bolesne ljubomore vanbračnog supruga i optuženog za teško ubistvo Branislava S.

Branislav se tereti da je 20. juna svoju nevenčanu suprugu polio benzinom i zapalio, a nesrećna žena je kasnije preminula u bolnici od zadobijenih povreda.

- Mama je bila mirna i dok je gorela rekla mi je mirno: "Ugasi me, molim te" - prisetila se S. M..

Ćerka je ispričala da je majku koja je bila u plamenu gasila svojom jaknom. U isto vreme, Branislav S. je nakon podmuklog napada, pobegao u kafanu, prenosi Srpska info.

- Imala je jake opekotine i njeno telo od pojasa pa gore, sve je izgorelo. Samo joj noge nisu izgorele, a na glavi je ostao samo deo kose. U gašenju mi je pomogla žena koja je tad naišla. Pozvala sam policiju i hitnu koji su brzo došli - ispričala je jecajući ćerka.

Prisetila se da joj je kobnog dana, ujutro oko šest časova, majka poslala na telefon poruku i rekla da nije ni spavala, jer se posvađala sa Branislavom.

- Ispričala je da je bežala od njega, jer je rekao da će zapaliti našu porodičnu kuću u Mrčevcima i njene stvari. Tad sam mu poslala poruku "Ej buraz!", a on me nazvao i rekao, "Gori, sve gori, ti ćeš meni oprostiti, ja ću uraditi to što sam naumio" - ispričala je S. M..

Dodala je da je Branislava pozvala da dođe po nju autom što pre, što je on i učinio, pa su krenuli prema Mrčevcima.

- Dok smo prilazili Mrčevcima i kući on je video policiju koju je majka zvala i krenuo pravo. Rekla sam šta si uradio, a on me pogledao čudno. Došli smo pred kuću. Policija je pričala s njim i otišli su oni na jednu, a on na drugu stranu, jer su mu rekli da ide odatle. Mama je bila samo u klompama i imala je kecelju i potkošulju ispod. Kad je otišao, mi smo krenule pešice prema Aleksandrovcu i firmi gde radi - prisetila se ćerka tragično stradale žene.

Dodala je da se Brnislav S. brzo vratio i za njima autom išao polako i njenoj majci govorio da je voli.

- Kada smo došli do mesta gde nema kuća prestigao nas je i stao. Izašao je iz auta noseći flašu. Rekao je: "Sad je dosta, ti ćeš mene ostaviti", te tom flašom polivao mamu, a ona je bežala od njega. Trčala sam za njima i u jednom momentu videla kad je pružio ruku i veliki plamen od pojasa nagore - prisetila se tragedije ćerka žrtve.

Istakla je da je Branislav S. njenu majku psihički i fizički zlostavljao 11 godina.

- Živela sam s njima tri godine i više pamtim ružne dane, nego lepe. Ona je pokušala da ga ostavi, ali nije smela. Kada je 2012. godine otišla u Austriju nazvao je da se vrati ili će ubiti mene i zapaliti njenu porodičnu kuću, pa se ona vratila. Kuću je i zapalio - rekla je S. M.

Branislav se tereti da je punih 10 godina zlostavljao, tukao i psihički maltretirao svoju vanbračnu suprugu braneći joj da ga napusti, te da bilo kome priča o tome.

Prema navodima optužnice, prvi put je nesrećna žena pobegla od nasilnog supruga 2012. godine, a kao osvetu on je zapalio kuću njenog očuha i majke u mestu Mrčevci kod Laktaša.

- Iz straha za život svoje maloletne ćerke M.S, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, nesrećna žena se vratila u vanbračnu zajednicu s nasilnikom - navodi se u optužnici.

Dugogodišnje zlostavljanje i porodično nasilje kulminiralo je 20. jula ove godine. Kobnog dana optuženi je presreo vanbračnu suprugu na lokalnom putu kod Aleksandrovca, polio je benzinom i zapalio. Sve je posmatrala ćerka žrtve. Nesrećna žena je sa teškim opekotinama prebačena u UKC Republike Srpske, ali je nažalost preminula 3. avgusta.

Veštačenje optuženog Branislava S. tokom istrage utvrdilo je da se radi o emocionalno nestabilnoj ličnosti koju karakteriše nasilničko ponašanje.

- Ovo nije duševna bolest, a optuženi je u trenutku izvršenja krivičnog dela bio svestan posledica - objasnila je tužilac Ninković.

Zapalio ženu, pa popio pivo

Vlasnica roštiljnice "Snježana" u Kukuljama kod Srpca Snježana Brkić, ispričala je da je kobnog dana Branislav došao kod nje, naručio pivo i rekao da je zapalio ženu.

- Rekao je da će doći policija, a kada sam ga pitala zašto, odgovorio je da je zapalio svoju ženu. Pitala sam ga kako i kada se to dogodilo, a on je odgovorio da je polio benzinom i zapalio svojim upaljačem. Nisam mogla da verujem to, ali ubrzo je došla policija - prisetila se tragičnog dana Brkićeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA