≫ 

U zemljotresu oštećeni pravoslavni hramovi: Sveštenici iz Siska i Petrinje moraju da napuste domove

Oštećenja na hramu Svete Petke i parohijskom domu u Sisku su takva da su trajno onemogućena bogosluženja i život u njima

  • 4
Hrvatska, zemljotres, Petrinja, 29. decembar 2020 Foto: Tanjug/AP

U zemljotresu koji je danas pogodio Hrvatsku srpski pravoslavni hramovi i parohijski domovi u Petrinji i Sisku pretrpeli su značajna oštećenja, saopšteno je veceras iz Srpske pravoslavne crkve (SPC).

- Oštećenja na hramu Svete Petke i parohijskom domu u Sisku su takva da su trajno onemogućena bogosluženja i život u njima. Takođe, i hram Svetog Spiridona kao i velelepno zdanje parohijskog doma u Petrinji toliko su oštećeni da su stavljeni van funkcije - rekao je za Informativnu službu SPC Veselin Ristić, paroh iz Siska.

Kako se navodi u saopštenju, Ristić je dodao su sveštenici iz Siska i Petrinje s porodicama primorani da napuste svoje domove.

Da podsetimo, zemljotres jačine 6,2 stepena po Riheru pogodio je Hrvatsku, a epicentar je bio kod Petrinje. Poginulo je najmanje sedam osoba, a akcija spasavanja i dalje traje i nastaviće se tokom noći.

Potres se osetio i u Srbiji, ali i u desetak drugih zemalja.

Video: Zemljotres u Sisku uništio bolnicu: Pacijenti po hladnoći na ulici

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KG

    29. decembar 2020 | 21:36

    Braćo,nije bitno koje smo vere,nek nam Gospod Bog pomogne

  • Meda

    29. decembar 2020 | 21:56

    Žao mi je svih nevino nastradalih ljudi ,ali ovaj zemljotres je pogodio područja gde su oduvek većinsko stanovništo bili Srbi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA