Uplašena Giana za Telegraf: U Hrvatskoj se celu noć treslo, ako budemo morali napolje, biće problema

Giana Kotroman iz Velike Gorice kaže za Telegraf.rs da je jako hladno i da pada kiša, te da ako budu morali da izlaze napolje - moraće da sede u kolima

  • 0
Zemljotres u Hrvatskoj, Petrinja Foto: Tanjug/HINA

Tlo u Hrvatskoj se ne smiruje, jutros su ga opet pogodila dva zemljotresa, a kako za Telegraf.rs javljaju građani iz Velike Gorice celu noć je treslo. 

Giana Kotroman iz Velike Gorice kaže za Telegraf.rs da je iza njih neprospavana noć.

- Dva jača potresa su bila jutros. Opet se čula ona tutnjava. Celu noć je treslo, nismo oka sklopili - kaže Giana za naš portal.

Dodaje da je napolju jako hladno i da pada kiša, te da će biti problema ako budu morali da izlaze vani.

Ono što nas brine jeste to da u Velikoj Gorici pada kiša i veoma je hladno, pa ne znam kako ćemo ako ponovo budemo morali vani. Moraćemo da sedimo u kolima - rekla je ona.

Nakon onog juče najjačeg od 6,3 stepena po Rihteru, Hrvatsku su i jutros pogodila dva jača zemljotresaNajpre u 6:16, pa u 6:26. Prema podacima EMSC-a, prvi je imao snagu 4,7 Rihtera, a drigi 4,8.

Epicentar prvog je bio 18 kilometara zapadno od Siska, a drugog 46 kilometara jugoistočno od Zagreba, kod Petrinje. Tako je Hrvatsku za 24 sata pogodilo 39 potresa.

Direktorka Seizmološke službe Ines Ivančić za Hrvatski radio rekla je da je epicentar opet bio kod Petrinje.

Ona je potvrdila je da će se tlo i dalje tresti.

- Hoće, trešće se duže vreme, potres u utorak bio je razoran i iza njega će s velikom sigurnošću uslediti veliki niz potresa, među kojima će, sasvim sigurno, biti jačih - kazala je.

Video: Akcija spasavanja oca iz zatrpanog automobila, sa njim bio i sin

(Telegraf.rs) 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA