≫ 

Prazne ulice, jeziva tišina, ruševine svuda okolo: Petrinja kao "grad duhova" dan nakon potresa

Na ulicama, koje su još od sinoć potpuno očišćene, mogu da se vide samo bageri i teška mehanizacija

  • 1
Petrinja dan nakon zemljotresa Printskrin: Facebook/Jutarnji

Petrinja dan nakon potresa izgleda kao grad duhova, kao poprište snimanja nekog postapokaliptičnog filma, piše Jutarnji.

Na ulicama gotovo nema nikoga, stanovništvo je evakuisano, a jedino mesto gde ima nekog života je trag na kojem su punktovi Crvenog krsta na kojem se dele ljudima osnovne potrepštine.

Na ulicama, koje su još od sinoć potpuno očišćene, mogu da se vide samo bageri i teška mehanizacija, prenosi Jutarnji.hr.

Inače, direkcija civilne zaštite pozvala je u sredu još jednom građane da bez obzira na njihove najbolje namere ne idu u potresom pogođena područja Siska i Petrinje jer gužve koje nastaju nekontrolisanim i nekoordinisanim volonterstvom otežavaju i usporavaju rad hitnih službi.

Građanima koji žele da pomognu poručuju da umesto odlaska na potresom pogođena područja pomognu doniranjem finansijskih sredstva ili humanitarnom pomoći u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština i slično u koordinaciji sa Hrvatskim Crvenim krstom.

Video: Dok se još treslo iz oblaka prašine vatrogasci izvukli dečaka: Akcija spašavanja iz Petrinje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA