≫ 

Medicinski tehničar nokautirao pijanu pacijentkinju: Sada je osuđen

U avgustu 2016. ženi iz Ivanca pozlilo je od previše alkohola na proslavi u porodičnoj kući pa je porodica pozvala hitnu. Po nju su došli vozač, lekarka i dotični tehničar A.K

  • 0
hitna pomoć, kola hitne pomoći, sanitet, ambulantna kola Foto: Shutterstock

Pre više od četiri godine medicinski tehničar A.K. u Ivancu u Hrvatskoj je nokautirao pacijentkinju Ž.Ž. koju su prevozili u kolima Hitne pomoći jer se napila na zabavi. Sada je pravosnažno osuđen na četiri meseca uslovno, dok je ona oslobođena optužbi za klevetu, piše portal Danica.

U avgustu 2016. ženi iz Ivanca pozlilo je od previše alkohola na proslavi u porodičnoj kući pa je porodica pozvala hitnu. Po nju su došli vozač, lekarka i dotični tehničar A.K.

Žena je priznala da je malo više popila. Ispričala je kako se u kolima Hitne tresla od hladnoće te se u jednom trenutku pridigla. Tehničar ju je upozoravao da se smiri i legne, no ona mu se odupirala nakon čega ju je snažno udario otvorenim dlanom u lice.

Od jačine udarca se onesvestila. Desna strana lica bila joj je jako crvena, a ubrzo se pojavio i podliv ispod oka. Tehničar je tvrdio da je sve to laž i naglašavao kako je povreda nastala od njenog pada i udarca glavom o pod. Tako je na sudu svedočila i lekarka koja je s njima bila u timu Hitne.

Ipak, nalaz sudskog medicinskog veštaka nedvosmisleno je utvrdio kako je povreda nastala od udarca, a ne od pada. Osim toga, i medicinska sestra na prijemu u bolnici posvedočila je da joj se uplakana Ž.Ž. požalila da ju je tehničar udario.

Iskaz lekarke sud je ocenio kao pokušaj da se tehničaru ide u prilog.

- Kako je njen iskaz u suprotnosti sa svim dokazima, isti kao takav od strane prvostepenog suda pravilno nije prihvaćen - stoji u rešenju Županijskog suda koji je odbio žalbu tehničara i potvrdio presudu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA