Tehničar Hitne pomoći nokautirao pacijentkinju: Godinama se ganjali na sudu, ovo je kazna

Pacijentkinja se od udarca onesvestila. Desna strana obraza bila joj je jako crvena, a ubrzo se pojavio i podliv ispod oka

  • 0
hitna pomoć, kola hitne pomoći, sanitet, ambulantna kola

Foto-ilustracija: Shutterstock

Medicinski tehničar Andrija K. ih Hrvatske osuđen je jer je nokautirao pijanu pacijentkinju Žaklinu Željezić (41) koju su prevozili u kolima hitne pomoći jer joj je bilo pozlilo nakon zabave.

Pravosnažno je osuđen na četiri meseca uslovnog zatvora, a Žaklina je oslobođena optužbi da ga je klevetala kad je tvrdila da ju je udario, javlja portal Danica.

Epilog je to slučaja iz avgusta 2016. godine koji je zgrozio javnost. Pacijentkinji iz Ivanca je pozlilo od previše alkohola na proslavi praznika Velike Gospe u porodičnoj kući pa je porodica pozvala hitnu.

Žaklina je kasnije priznala kako si je malo “popila”, ali to nikako nije bio razlog da je medicinski tehničar udari. Po nju su došli vozač, lekarka i medicinski tehničar.

Ona je kasnije ispričala kako se tresla i bilo joj je zima te se pridigla iz nosila u automobilu. Tehničar ju je upozoravao da se smiri i legne, a kad ništa nije urodilo plodom snažno ju je udario otvorenim dlanom u lice.

Žaklina se od udarca onesvestila. Desna strana obraza bila joj je jako crvena, a ubrzo se pojavio i podliv ispod oka.

Tehničar je tvrdio kako to nije istina i upozoravao da je povreda nastala od njenog pada i udarca glavom u pod. Tako je na sudu svedočila i lekarka koja je bila u timu hitne pomoći, piše Danica.

Ipak, nalaz sudskog medicinskog veštaka nedvosmisleno je utvrdio kako je povreda nastala od udarca, a ne pada. Osim toga, i medicinska sestra Kristinka na prijemu u bolnici posvedočila je kako joj se uplakana Žaklina požalila da ju je tehničar “lupio”.

Iskaz lekarke sud je oceno kako pokušaj da se Andriji ide u prilog.

- Kako je njen iskaz u suprotnosti sa svim sprovedenim dokazima, isti kao takav od strane prvostepenog suda pravilno nije prihvaćen - stoji u rešenju Županijskog suda koji je odbio žalbu medicinskog tehničara i potvrdio presudu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA