Nakon potresa u Hrvatskoj rupa došla do kuće: "Strah nas je, kontejner su doneli pa ga dali drugima"

Meštani mesta Mečenčani žive u strahu

  • 1
Mečenčani rupa Hrvatska zemljotres

Printskrin: Facebook/24sata

U Mečenčanima, mesto u sastavu opštine Donji Kukuruzari, nakon razornih potresa koji su pogodili Sisačko-moslavačku županiju počele su da se otvaraju velike rupe u tlu, neke i blizu kuća pa žiteljima spomenutog mesta nije svejedno.

- Sve je počelo stvaranjem dve koncentrične rupe prečnika 80 do 100 centimetara. Nakon prvog potresa od oko 5 po Rihteru, nastali su veći krateri. Ajde, barem ovih dana nema većeg širenja, ali to je baš neugodan prizor - priča vlasnik imanja Nenad Tomašević.

- Živimo u zgradama koje su izgrađene 60-tih, za potrebe prosvetnih radnika, nastavnika. Bilo je tu nekoliko eksperata. Sve su snimili, kazali su da bi trebalo da se prati "rad zemlje" i da će oni to permanentno da prate - dodao je on za 24sata.hr.

Jedan krater došao je gotovo do kuće. Postoji li opasnost od urušavanja?

- Ne znam, to je pitanje za eksperte, rekli su da je to još uvek stabilno. Što se statike tiče, zgrada je stabilna, ali što se ove rupe tiče, apsolutno je neupotrebljiva. Da, malo se bojim - kazao je Nenad.

Mara Žilić je došla iz Zagreba kako bi pomogla dvema sestričinama. Jedna je osoba s posebnim potrebama.

- Treslo je sinoć, nismo spavali. U jednoj prostoriji i kuvamo i spavamo. U tom trenutku ona je plakala, stalno je ponavljala: "Kud ćemo sad". Imamo žutu nalepnicu, kontejner su nam dopremili juče, ali kazali su da oni s njim ne mogu u dvorište jer kamion ne može da prođe, pa su otišli i odneli ga nekom drugom. Došli smo do zida, nemamo ničega. Imamo samo vodu, struju ne znam kako ću da rešim - rekla je Mara.

Video: Nove nedaće za stanovnike Petrinje - debeli minus i sneg

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA