≫ 

Skandal u dubrovačkoj bolnici: Za smrt člana porodice nisu znali 4 dana. Dr zauzeta, stvari bačene?

Muškarac četiri dana ležao na patologiji, a da o njegovoj smrti niko nije obavestio porodicu

  • 6
Les, mrtvak, mrtvacnica, mtrav covek Foto-ilustracija: Shutterstock

U dubrovačkoj bolnici muškarac je četiri dana ležao na patologiji, a da o njegovoj smrti niko nije obavestio porodicu. Zgrožena snaja preminulog rekla je da o slučaju pisala ministru Berošu, a u samoj bolnici pokreću unutrašnji nadzor.

Mučnu priču za "Dnevnik.hr" opisala je snaja preminulog koja je, kao i cela porodica, zgrožena postupcima bolnice. Kaže kako je njen svekar u bolnicu primljen 2. januara zbog moždanog udara.

- Zbog situacije s koronom posete nisu dopuštene, znate kako je… Moja svekrva je više puta zvala bolnicu, ali joj je rečeno da će je, ako bude nešto novo, neko nazvati. Čula se s doktorom tog 11. januara tokom dana. Kad je nazvala 14. i pitala kakvo je stanje njenog supruga, lekar ju je pitao: "Kako vi ne znate?". Pita ona "A šta ne znam?". Rekao joj je da joj je suprug umro 11. januara - priča ona.

Dodaje kako im je rečeno da dođu po stvari preminulog. Kako su, kaže, sve saznali u četvrtak popodne, u bolnicu su došli u petak.

- Rečeno nam je da glavna sestra, koja ima stvari, radi od osam do tri. Kad smo u petak došli, ona nam je rekla da je stvari bacila - govori zgrožena žena.

Ističe kako su i otpusno pismo i dokumentaciju pisali s datumom 15. januar.

- Nema nikakve ljudskosti. Ovo ne radim ni iz jednog drugog razloga nego zbog jednostavnog ljudskog dostojanstva. Ovo nije fer, nije ljudski i nije normalno - zaključuje.

Pisala ministru

Dodaje kako je pisala i ministru zdravstva Viliju Berošu, ali i na još neke email adrese u Ministarstvo.

"Kako može da se dogodi da u Opštoj bolnici Dubrovnik niste čak niti broj, da ste nevidljivi i ako umrete?", stoji u emotivnom pismu upućenom ministru zdravlja u kojem mu objašnjava i hronologiju slučaja.

"Zar u bolnici ne postoji procedura, kada već ne smemo ni da zovemo svaki dan, jer to nije 'normalno' , te ne smemo da smetamo, jer smo dosadni kada zovemo i pitamo za voljene. Ne smemo da vidimo naše voljene, a ljudi kada umru zaborave da jave porodici? Ja mog voljenog svekra ne mogu da vratim, znam da sa ovim mailom (ukoliko ga iko pročita) neću ništa da promenim, ali dajte, molim Vas, jer Vas smatram čovekom, nemojte da dopustite da mrtav čovek ne bude čak niti broj (jer brojeve broje), a moj voljeni svekar leži tri dana u mrtvačnici da se NIKO ne pita (ni glavna sestra odeljenja neurologije, zbog čega NIKO nije došao po lične stvari i onda ih BACI), zašto? Gde mi živimo, kome se dajemo u ruke kada je najteže?", navedeno je u pismu u kojem moli ministra Beroša da se uspostavi procedura kako se ovo više nikome ne bi dogodilo.

Osniva se povereništvo

Od osoblja bolnice, kaže, videli su samo glavnu sestru.

- Svekrov lekar dr Čerimagić je nakon tog poziva svekrve nazvao nazad i rekao kao da oprostimo, te da je lekarka koja je taj dan bila dežurna imala puno posla - govori snaja preminulog muškarca.

Direktor bolnice Marijo Bekić odgovorio je da je u toku osnivanje Povereništva za unutrašnji nadzor koje će ispitati sve okolnosti slučaja, te da će više saznanja o svemu imati sledeće nedelje.

Video: Pitali smo zdravstvenog radnika šta je najteže od početka korone: Njegov odgovor rastužuje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefanelo84

    16. januar 2021 | 12:30

    Moja sestra kad je umrla nakon hemoterapije, iako su svi zeleli da ih vise ne bude, doktori su insistirali iako je bila preslaba za tu novu bocu. Umrla je uvece u bolnici, kako je vreme posete od 3-4, kad su najblizi trebali otici, jedan zet je otisao ranije da proba da je poseti, zbog njegovog posla na koji ide I ne moze stici u 3. Kada je prolazio hodnicima, tumarajuci za sestrom nekom da pita da ga puste, ugledao je poznate njemu debele carape koje je moja sestra volela da nosi.. A telo I lice u bili prekriveni carsafom, tako ostavljena u hodniku sama satima unazad. Izbaceno telo Iz sobe I u hodniku bolnice stoji. Nikome od rodbine nisu javili da je umrla I vise od pola dana pre toga. Kada je ugledao carape, znao je odmah da je to ona. A kasnijee smo saznali da nisu nikom javili dugo. Ta cinjenica me vise boli od same pomisli koliko ih ubijaju hemoterapijama, to nam je sve poznato .. ali da ne jave, da nemaju tu trunku coveka u sebi I postovanja prema drugima..

  • Sto

    16. januar 2021 | 13:09

    Ne pisete o skandalima kod nas?

  • Vrnjcanin

    16. januar 2021 | 12:46

    Ovo se desava i kod nas ne samo u Hrvatskoj, idite youtube pa ce te videti sta se radi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA