Srbija šalje vakcine u Makedoniju: Zaev zahvalan, kaže da je ovo čin prijateljstva

Zaev je izrazio zahvalnost u ime makedonskog naroda i naveo da je reč o ozbilnom činu prijateljstva

  • 16
Zoran Zaev, Tirana Zoran Zaev / Foto: Tanjug/AP Photo/Hektor Pustina

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev saoštio je da će u Severnoj Makedoniji stići 8.000 fajzerovih vakcina koje šalje Srbija, prenosi portal Plusinfo.

- Reč je o ozbiljnom činu prijateljstva, Srbija želi solidarno da podeli sa južnim susedom deo vakcina koje ima - napisao je Zaev.

Kako je istakao on, u komunikaciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovorili su da Severna Makedonija dobije 8.000 fajzerovih vakcina koje je nabavila Srbija.

- Vučić je želeo da ovo bude donacija, ali smo se ipak dogovorili da ih platimo po nabavnoj ceni - naglasio je Zaev i dodao da je ovo srećna vest imajući u vidu da su slali pisma i drugim zemljama za pomoć oko vakcina.

Zaev je izrazio zahvalnost u ime makedonskog naroda i naveo da je reč o ozbilnom činu prijateljstva.

Dodao je da će se detalji oko nabavke Fajzerove vakcine iz Srbije biti dogovoreni između ministara zdravlja Srbije i Severne Makedonije i dodao da će još jednom razgovarati sa srpskim premijerkom Anom Brnabić oko isporuke vakcina iz Srbije.

Video: Vučić: Pregovaramo o Astra Zeneka, do jula 5-6 vakcina

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Budale

    18. januar 2021 | 12:23

    Mnogo ce nam to ceniti, kao sto su nam cenili to sto smo ostavljali kosti po Makedoniji, u Balkanskom ratu, oslobadjajuci ih, a oni nas danas proglasavaju okupatorima, pod pritiskom Siptara i to u zvanicno usvojenom dokumentu.

  • Filip

    18. januar 2021 | 11:52

    Mi njima vakcine, a oni da povuku priznanje Kosova!

  • Sombor

    18. januar 2021 | 12:28

    Jesu to oni prijatelji sto su priznali nezavisnost lazne drzave Kosovo!!!Svaka cast, treba im pomoci, posaljite i Albaniji pomoc, da im se zahvalimo za zutu kucu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA