≫ 

Dritan Abazović pružio podršku žrtvama nasilja i poručio ženama: "Nisi sama"

On je podstakao žene da o "nasilju ne ćute"

  • 3
Dritan Abazović Foto: Instagram/vlada_cg

Vlada Crne Gore objavila je fotografiju na kojoj potpredsednik Vlade Dritan Abazović drži u rukama papir na kojem piše "Nisi sama!", a na ovaj način pridružio se kampanji podrške ženama koje su bile žrtve nasilja.

- Pružam podršku svim ženama koje su bile žrtve nasilja i zahvaljujem onima koje su smogle snage da o tome i progovore. Podstičem sve žene da o nasilju ne ćute! Država mora da deluje preventivno i svim mehanizmima zaštiti žrtve nasilja! - piše u opisu fotografije koja je objavljena na Instagram nalogu Vlade Crne Gore.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Vlada Crne Gore (@vlada_cg)

Abazović se na ovaj način pridružio kampanji koja je pokrenuta nakon što je srpska glumica Milena Radulović, zajedno sa još nekoliko devojaka, optužila vlasnika škole glume Miroslava Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje.

Nakon vesti koja je šokirala ceo region, javilo se još devojaka koje su optužile Aleksića za silovanje, a njemu je određen pritvor do mesec dana.

Brojne poznate i javne ličnosti pružile su podršku glumici i devojkama koje su doživele neku vrstu nasilja u dotičnoj školi, a na društvenim mrežama počele su da se šire fotografije sa jednom porukom: "Nisi sama!"

Na ovaj način poslata je poruka svim ženama koje su bile žrtve nasilja, kako bi se stalo na put nasilnicima i zlostavljačima.

Video: Milena Radulović stigla u Palatu pravde, danas daje izjavu o Miroslavu Miki Aleksiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA