Brankovu majku Ivanku sahranila druga porodica, doživeo šok: Zamenili pokojnike na gradskom groblju

Branko iz Zadra je na dan sahrane saznao da je umesto svoje majke Ivanke umalo sahranio drugu ženu

  • 4
smrt, sahrana, kovčeg Foto: Tanjug/AP

Ivanka Hrnjak (86), koja je preminula u ponedeljak u svom domu u Zadru, trebalo je da bude sahranjena u četvrtak u podne na gradskom groblju Belafuža. Međutim, njen pogreb nije održan zato što je nesrećna žena, na užas i zaprepaštenje svoje porodice, već sahranjena dan ranije.

Umesto na zadarskoj Belafuži Ivanka je sahranjena u Salima na Dugom otoku, u grobnici druge žene, jer su im “Nasadi”, komunalno preduzeće koje je organizovalo obe sahrane, zamenili identitete, piše Zadarski.hr.

Da je umesto svoje majke umalo pokopao drugu ženu njen sin jedinac Branko, koji se do zadnjeg dana brinuo o Ivanki i na čijim je rukama preminula, je saznao na dan sahrane, u četvrtak, kada su ga nazvali iz "Nasada".

- Nisu mi rekli gde je, niti kako su otkrili da su pokopali drugu osobu. Samo da će pokušati s drugom porodicom da dogovore da danas izvade telo kako bi ja u petak mogao da sahranim majku. Preko svojih veza sam saznao da mi je majka u Salima - ispričao je šokirani Branko Hrnjak kojeg su nakon toga odveli u mrtvačnicu na gradskom groblju da identifikuje telo nepoznate žene.

- Rekao sam im da to nije moja majka, da je to meni potpuno nepoznata žena koju sada vidim prvi puta u životu. Nakon toga nazvao me direktor 'Nasada', predstavio se i rekao kako bi 'voleo da sve prođe u miru i tišini' i kako će oni 'snositi sve troškove za ono što se dogodilo'. Nudili su da plate sahranu. Ne hvala, meni to ne treba, još uvek imamo toliko da bih mogao da platim majčinu sahranu - kaže Hrnjak.

Direktor "Nasada" se izvinjava

- Jedino što mogu u ovom trenutku je da se najiskrenije izvinim i jednoj i drugoj porodici. To sam već učinio telefonskim putem, a sada to ponavljam javno. Jednostavno nemam reči opravdanja za ono što se dogodilo, sigurno je da ćemo preduzeti mere među svojim zaposlenima kako se ovako nešto nikad ne bi ponovilo. Na žalost, znam da ne mogu vratiti vreme i ovo popraviti, ali još jednom se najiskrenije izvinjavam - nam je direktor “Nasada” Josip Krnčević.

Video: Otkrivena tri olovna sarkofaga u Viminacijumu, u njima ostaci dece i jedne bebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    21. januar 2021 | 19:58

    Nas ovizemaljski zivot balkanaca najbojle opisuje film maratonci trce pocasni krug,kad je nevini djenka nastradao😂🤭😟

  • Strsljen

    21. januar 2021 | 21:23

    Predsednik jedne sremske opstine je takodje zamenio dve pokojnice, dok je bio grobar na lokalnom groblju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA