Novinarka fizički napala portparolku policije u Bijeljini: Pojavio se snimak, oglasio se i MUP

U saopštenju MUP se ističe da se incident dogodio oko 10.50 časova i da je novinarka napala portparolku Marić, "jer joj, kako tvrdi, nije dostavljena najava za medije za današnju redovnu konferenciju za novinare"

  • 2

U Bijeljini se danas, ispred zgrade Policijske uprave, dogodio incident, kada je jedna novinarka fizički nasrnula na portparolku PU Bijeljina Aleksandru Marić.

Napad su snimile i kamere, koje je policija objavila, a povodom čitavog događaja oglasio se i MUP.

U saopštenju navode da MUP Republike Srpske ceni profesionalni angažman predstavnika sedme sile i da sa novinarima ima korektan odnos i konstruktivnu saradnju, te da u tom smislu oštro osuđuju današnji nesvakidašnji događaj ispred zgrade Policijske uprave Bijeljina, kada je novinarka Z. K. fizički napala portparolku Policijske uprave Bijeljina Aleksandru Marić.

U saopštenju se dodaje da se incident dogodio oko 10.50 časova i da je novinarka napala portparolku Marić, "jer joj, kako tvrdi, nije dostavljena najava za medije za današnju redovnu konferenciju za novinare".

- Imajući u vidu da je događaj bio ispred zgrade Policijske uprave, odmah je odreagovao dežurni policijski službenik koji je pokušao da smiri Z. K. Ovakvo ponašanje nije primereno za bilo kojeg građanina, a posebno ne za predstavnika medija. Dodatno zabrinjava činjenica da je navodni nesporazum imenovana pokušala rešiti fizičkim nasiljem - ističe se u saopštenju i dodaje da je protiv novinarke izdat prekršajni nalog.

Kako prenosi ATV, pomenuta novinarka je stalno zaposlena u redakciji "Semberskih novina" ali se vodi već godinu dana na bolovanju. U redakciji su saznali da su uredno juče dobili najavu za konferenciju za štampu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    21. januar 2021 | 18:37

    Ubila je.auuu kakav napad.dal se znaju posledice?? Jel obnevidela????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA