≫ 

Milanović zbog ustaških simbola napustio godišnjicu "Maslenice", ministru ne smeta "Za dom spremni"

Prošle godine Milanović je napustio godišnjicu u Okučanima zbog natpisa "Za dom spremni"

  • 21
Zoran Milanović

Foto: Tanjug/HINA/Dario Grželj

Predsednik Hrvatske i vrhovni komandant Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović trebalo je da učestvuje u programu obeležavanja 28. godišnjice operacije "Maslenica '93." u Zadru. Ipak, Milanović je odbio učešće u protokolu i vraća se u Zagreb.

Predsednik Milanović odbio je da prisustvuje kada je saznao da u protokolu učestvuju i dve osobe koje na sebi imaju ustaška obeležja "Za dom spremni". O svemu tome telefonom se čuo i s premijerom Plenkovićem i krenuo je natrag u Zagreb, javlja N1.

 

Prošle godine Milanović je napustio godišnjicu u Okučanima zbog natpisa "Za dom spremni."

 

 

 

- Ja ne želim da učestvujem u tome - kazao je tom prilikom i utvrdio da se radi o provokaciji.

Ministar odbrane Mario Banožić, ujedno izaslanik predsednika Vlade i načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga admiral Robert Hranj učestvovaće na obeležavanju 28. godišnjice operacije "Maslenica '93".

Video: Predsednik Hrvatske zbog natpisa Za dom spremni napustio obeležavanja akcije Bljesak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antun pokatoliceni srbin

    22. januar 2021 | 09:33

    Ustase su pukli jadni su eno ih u nemackoj nosaju postanske pakete rade najteze poslove dotle ih je nijihova ustaska politika dovela da budu nacke sluge.

  • Wladimir

    22. januar 2021 | 09:42

    Srbin sam,ali treba čoveku odati priznanje za ovakav potez. Svaka čast Milanoviću! Kada se prestane sa provokacijama na svim stranama,svima će nam biti bolje...A današnja deca trube o Srebrenici,Jasenovcu i Kravici...jadno,tužno i žalosno. Ne trebaju nam podele na vere i nacije! Postoje dobri i loši ljudi,tu je kraj svake diskusije!

  • ацо

    22. januar 2021 | 09:52

    Остао би он радо али мора мало да пегла ситуацију која се отргла контроли. На сваком неком обележавању усташки( фашистички) симболи. Добили су упозорење од ЕУ да мора нешто да се учини по том питању. Зато је отишао

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA