Mladić koji se BMW-om zaleteo u kućicu imao skoro 2 promila alkohola u krvi: Motor mu stisnuo noge

Vatrogasci su morali da odseku sedište vozača i pomere ga unazad jer su naletom na objekat motor i armatura, volan, stisnuli noge vozaču

  • 3
Saobracajna nesreca, Sisak Hrvatska Foto: Facebook/Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica

Dvadesetogodišnji vozač koji je u teškoj saobraćajnoj nesreći u subotu ujutro na naplatnoj stanici HAC-a u Mraclinu u Hrvatskoj usmrtio radnika HAC-a ima višestruke teške povrede, ali nije životno ugrožen, a pošto je pozitivan na korona virus, na lečenju je u KB-u Dubrava.

- Vozač ima kontuzije i subduralni hematom mozga, koji u ovom momentu ne zahteva akutno neurohirurško lečenje, ima obostrane kontuzije pluća i složene prelome oba donja ekstremiteta koji će zahtevati verovatno hirurško lečenje - rekao je u Dnevniku HTV-a dr Mislav Rakić iz KB-a Dubrava.

Imao 1,8 promila alkohola u krvi

HTV nezvanično saznaje da je 20-godišnji vozač BMW-a imao 1,8 promila alkohola u krvi, prenosi Index.hr.

Policija ne otkriva detalje jer još traje kriminalističko istraživanje, utvrđivanje svih okolnosti i pravno relevantnih činjenica.

Teška prometna nesreća na naplatnim kućicama "Mraclin". Nažalost, sa smrtnim ishodom.🚨UPOZORAVAMO🚨 vozače da...Posted by Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica on Friday, January 22, 2021

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u subotu oko 5:30 na HAC-ovoj naplatnoj stanici Mraclin kod Velike Gorice. Automobil kojim je upravljao 20-godišnji vozač vrlo velikom brzinom se zabio u zgradu uz naplatnu stanicu. Probio je nekoliko zidova i usmrtio radnika Hrvatskih auto-puteva (HAC) koji je bio u zgradi. Automobil je doslovno uleteo u HAC-ov objekt.

Kako Index.hr saznaje, poginuo je 53-godišnji D.B. Reč je o blagajniku koji u HAC-u radi preko 20 godina.

Stradalom muškarcu se uskoro završavala smena. Poginuo je pola sata pre odlaska kući.

Probio zid debljine 40-ak centimetara

Ivan Ribičić, direktor Sektora za naplatu putarine HAC-a, kaže kako se sve dogodilo u po njemu čudnim okolnostima, pri zasigurno velikoj brzini.

- S obzirom na to da je traka do objekta bila zatvorena za saobraćaj... Kroz zid debljine 40 centimetara, unutra je razbio još tri zida - kazao je Ribičić. Dodaje kako je najgore što je pri tom smrtno stradao njihov 53-godišnji radnik, dugogodišnji zaposleni HAC-a.

Vatrogasci izvlačili mladića

Vatrogasci koji su 20-godišnjeg vozača izvukli iz smrskanog automobila kažu kako je to bila teška intervencija.

- Nakon što smo uklonili vrata vozača, morali smo i da odsečemo sedište vozača i pomerimo ga unazad jer naletom na objekat jednostavno su motor i armatura, volan, stisnuli noge vozaču i nismo mogli da ga oslobodimo na drugačiji način - rekao je Ivica Maceković, v. d. zapovednika JVP-a Grada Velike Gorice.

Video: Nesreća na Miljakovcu iz drugog ugla: Grupa ljudi nije imala vremena da se skloni od vozila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA