Načelnik optužen da je seksualno uznemiravao najmanje 4 policajke dobio svoj skup podrške

Matko Klarić je optužen za seksualno uznemiravanje koleginica zbog čega se protiv njega vodi disciplinski postupak u Splitu

  • 1
Matko Klarić

Printskrin: Youtube/Dubrovačka televizija

U Dubrovniku se održava skup u znak podrške Matku Klariću, načelniku stanice granične policije Gruda u opštini Konavle koji je optužen da je seksualno uznemiravao najmanje četiri policajke.

Okupljanje su inicirali Klarićevi prijatelji, porodica i deo kolega koji smatraju da je izložen javnom linču.

Klarić je optužen za seksualno uznemiravanje koleginica zbog čega se protiv njega vodi disciplinski postupak u Splitu, piše "Dubrovački dnevnik".

Skup na kome se okupilo više od 100 ljudi, održava se ispred prostorija policijske stanice Dubrovnik, preneo je portal Index.hr.

Klarićev brat Goran Tušek je kratko prokomentarisao da smatra da su optužbe neutemeljene i da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno.

Okupljeni nose transparente na kojima piše "Pravda za Matka", "Ministre otvori oči", "Danas Matko, sutra mi" i slično.

MUP je za Index.hr potvrdio da su navodi o neprimerenom ponašanju načelnika utemeljeni, kao i da se protiv Klarića još od novembra prošle godine vodi disciplinski postupak, a da je pre sedam dana o svemu obavešteno i Državno tužilaštvo Hrvatske.

Klarić je, takođe, široj javnosti poznat jer je policajce terao da idu na misu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    25. januar 2021 | 07:23

    U današnje vreme ako bi pevao sa dubrovačkim trubadurima serenadu ispod prozora neke devojke osudili bi ga za seksualno uznemiravanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA