≫ 

Danijela slušala kako pokušavaju da ožive dečaka (11) koji je umro od korone: "Borio se kao lav"

Jedanaestogodišnjak iz Hrvatske izgubio je bitku sa korona virusom, a sestra Danijela je cele noći slušala lekare koji su se svim silama borili da ga spasu

  • 1
Bolnica, bolesno dete u bolnici, ranjeno, koma

Foto-ilustracija: Shutterstock

Cele noći dozivali su mu ime i govorili "hajde bori se, ne daj se". I borio se kao lav, priča medicinska sestra koja je slušala napore lekara koji su pokušavali da ožive dečaka (11) iz Hrvatske koji je preminuo od korona virusa. Danijela Kraljević (34) kaže da je to bila cela večnost.

- Prvi put kad čujete taj alarm respiratora, on vam se duboko ureže u pamćenje i kada se opet oglasi od nožnog prsta kroz celo telo vam prolaze trnci jer znate da nekoga oživljavaju. Nisam u tim trenucima ni sanjala da se radi o detetu - priča za 24sata.hr Danijela, medicinska sestra koja je u bolničkoj sobi celu noć slušala oživljavanje dečaka (11), koji nažalost nije uspio da se izbori sa komplikacijama uzrokovanim Kovidom-19.

"Borio se kao lav"

 

- Teško sam bolesna i sama, ali da sam mogla, spustila bih se u sobu ispod gde se odvijala ta teška situacija, zagrlila bih te roditelje i bodrila malenog s njima. Cele noći dozivali su mu ime i govorili "hajde bori se, ne daj se". I borio se kao lav. Reanimacija je trajala sigurno sat vremena. Bila je to cela večnost - priča Danijela.

U tim trenucima nije znala da je dete u pitanju.

- U tom delu bolnice inače su odrasli pacijenti. Mislila sam da je reč o odrasloj osobi. Sama sam u sobi i po celu noć osluškujem jer ne mogu da spavam, tako da sam celu noć slušala tu borbu, dozivanje malenog od roditelja i porodice... - priča Danijela koja je izrazila saučešće roditeljima i porodici napisavši pismo na Fejsbuk stranci Medicinskih sestara.

- Želim reći porodici, ako ovo čita, da ste bili u mislima, bilo mi je neugodno da stojim na prozoru i gledam vašu tugu i bol, ali bodrila sam skupa s vama. Mislim da je cela bolnica bodrila. Vikala sam u sebi: "Ajde... ne daj se !" Primite moje najdublje saučešće i držite se koliko možete. On je sada na lepom mestu i sve vas čuva. Šaljem veliki zagrljaj svima i celom medicinskom osoblju. Soba 12 - napisala je Danijela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🌹SRBIJA.

    25. januar 2021 | 15:07

    ZNAČI UMRO JE U SOBI BROJ 11.AKO SAM DOBRO ZAPAMTILA PORODICI SAUČEŠĆE 💘💚💓💚💓💕🌹💐 MILI MOJ DEČAČE NEK TE ANĐELI ČUVAJU 🌹💋💋💋....IZ SRBIJE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA