≫ 

Đukanović potpisao ponovo izglasane zakone: Među njima i Zakon o slobodi veroispovesti

- Dileme koje sam imao i zbog kojih sam ih vratio Skupštini na ponovno odlučivanje su ostale - kaže predsednik Crne Gore

  • 23
Milo Đukanović Foto: Tanjug/Služba za informisanje predsednika Crne Gore

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je na Tviteru da je potpisao Ukaze o proglašenju zakona nakon što ih je Skupština ponovo izglasala 20. januara.

- Potpisao sam Ukaze o proglašenju zakona nakon što ih je Skupština ponovo izglasala 20. januara 2021. godine, napisao je predsjednik države Milo Đukanović na Tviteru.

- Dileme koje sam imao i zbog kojih sam ih vratio Skupštini na ponovno odlučivanje su ostale - naveo je Đukanović.

Đukanović je istakao da se nada da su, nakon potpisivanja zakona i njihovog objavljivanja u Službenom listu, čime oni tek postaju deo pravnog sistema Crne Gore, stvoreni uslovi za pokretanje procedure od strane bilo kojeg subjekta u društvu za ocenu njihove ustavnosti, prenosi RTCG.

- Verujem da će Ustavni sud, kao jedina nadležna instanca, dati odgovor na ovo pitanje na nezavisan i profesionalan način - istakao je Đukanović.

Podsetimo, Skupština Crne Gore ponovo je prošle sedmice usvojila izmene i dopune Zakona o slobodi veroispovesti, glasovima 41 prisutnog poslanika vlasti. Ponovo su usvojene i izmene i dopune zakona o kreditnim institucijama, izmene Zakona o sanaciji kreditnih institucija i izmenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

Video: Ponovo usvojene izmene Zakona o slobodi veroispovesti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N3xxx

    25. januar 2021 | 16:35

    Ni curan nece na svadbu al mora

  • Olimdar

    25. januar 2021 | 16:41

    Milo baš umislio da je jedino on pametan u Crnoj Gori. Ostade Milogorac u dilemi nadam se ne zadugo narod će ga brzo poslati tamo gde mu je mesto na političko smetlište.

  • Ljube

    25. januar 2021 | 17:03

    Dali neko moze verovati u bilo kakav normalan zivoti normalnu drzavu ,dok ovakvi tipovi postoje u CG kao ovaj Milo- gorac !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA