≫ 

Profesor Veterine iz Zagreba suspendovan zbog seksualnog zlostavljanja studentkinja

Devet bivših studentkinja Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Zagrebu podnelo je prijavu protiv profesora s Klinike za hirurgiju, ortopediju i oftalmologiju

  • 4

Jedan profesor Veterinarskog fakulteta u Zagrebu udaljen je s radnog mesta pošto su ga studentkinje prijavile za seksualno zlostavljanje.

Iz uprave Fakulteta je saopšteno da je protiv profesora pokrenut disciplinski postupak.

- Uprava Veterinarskoga fakulteta Univerziteta u Zagrebu osuđuje svaki oblik seksualnog zlostavljanja i svakog drugog nasilja među zaposlenima i studentima - rečeno je hrvatskom portalu Index iz uprave Fakuteta.

Oni su pozvali sve koji imaju bilo kakva saznanja o nekoj vrsti nasilja i zlostavljanja obaveste upravu Fakulteta.

Da podsetimo, devet bivših studentkinja Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Zagrebu podnelo je prijavu protiv profesora s Klinike za hirurgiju, ortopediju i oftalmologiju. Prijava je podnesena dekanu, načelniku Klinike i predsednici Disciplinske komisije. U ime studentkinja prijavu je podneo Tomislav Gomerčić, profesor sa Zavoda za veterinarsku biologiju, javlja Index.

Prijavljenog profesora bivše studentkinje optužuju za diskriminaciju na temelju polne pripadnosti, seksualno uznemiravanje, mobing, nepoštovanje dostojanstva studenata, zloupotrebu položaja i rad u pripitom ili pijanom stanju. U prijavi su izjave svih devet studenktinja, od čega će tri biti potpisane, a preostalih šest ostati anonimne.

Tvrde da su godinama seksualno zlostavljane i uznemiravane.

Video: Završeno saslušanje glumice Milene Radulović nakon 5 sati u Palati pravde

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    25. januar 2021 | 17:34

    Mislim ali nisam siguran ,kod nas je na pravnom fakultetu donet dekret da profesori mogu biti u vezi sa svojim ucenicima,ustvari prikrivaju sebe kroz to i svoje dvostruke licnosti nemorala i sklonosti ,a svi se prave kao visokomoralne osobe,tako u svakoj profesiji ima nekih Mika

  • dg

    25. januar 2021 | 17:27

    Životinja!

  • Zoran

    25. januar 2021 | 18:15

    A prijava redarstvu (policiji)? To je ono sto je najvaznije, da mu se sudi, a ne samo da bude udaljen sa posla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA