Načelnik granične policije iz Dubrovnika smenjen: Optužen je za zlostavljanje koleginica

Klarić se tereti da je seksualno uznemiravao policajke, te da je i prisiljavao koleginice druge veroispovesti da čiste samostan

  • 4
Matko Klarić

Printskrin: Youtube/Dubrovačka televizija

Na Disciplinskom sudu MUP-a u Splitu počeo je danas postupak protiv načelnika granične policije Gruda Matka Klarića za seksualno uznemiravanje i diskriminisanje. On je proglašen krivim i smenjen je.

Klarić se tereti da je seksualno uznemiravao policajke, te da je i prisiljavao koleginice druge veroispovesti da čiste samostan. Isto tako, Klarić se tereti da je puštao preko granice kriminalce, piše Večernji.hr.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović je rekao danas na konferenciji Nacionalnog štaba govoreći o ovom slučaju da su stručne službe odmah po dobijanju saznanja reagovele, dok je služba za unutrašnju kontrolu utvrdila da je deo navoda utemeljen.

Dodao je i kako to ne znači da su navodi potvrđeni, sad je na redu sprovođenje prvostepenog disciplinskog postupka, koji je započeo danas pred disciplinskim sudom u Splitu.

Zaključio je da stvari idu svojim tokom pa bi se bilo kakvo dalje komentarisenje moglo shvatiti kao uticaj na tok postupka i sudsku odluku. Podsećamo, u znak podrške optuženom načelniku u nedelju se ispred zgrade dubrovačko-neretvanske policije okupilo stotinak ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🙃🙃🙃🙃

    25. januar 2021 | 20:06

    Pa faca mu sve govori !!! Kao Splinter....

  • DARKO 100%

    25. januar 2021 | 18:56

    Oh u celom svetu je povećana seksualna aktivnost muškaraca koja je okarakterisan kao poremećaj,nazvan satirijaza ili hiperfilija,i to je neki soj covida a🤪

  • Darinka

    26. januar 2021 | 00:09

    Pročitah ovaj komentar skojim se u potpunosti slažem,da baš tako pa faca mu sve govori. Monstrum.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA