≫ 

Bivšem ministru prosvete Republike Srpske devet godina robije za obljubu devojčice

Istom presudom optuženom je u izrečenu kaznu zatvora uračunato vreme provedeno u pritvoru od 5. juna 2019. godine do 5. decembra 2019. godine

  • 12
Nenad Suzić Foto: unibl.org/Univerzitet u Banjoj Luci

Nenad Suzić, bivši ministar prosvete Republike Srpske i redovni profesor Banjalučkog univerziteta, osuđen je na devet godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja 14-godišnje djevojčice, saopštio je Okružni sud u Banjaluci.

Kako se navodi u objavi presude, Suzić je proglašen krivim zbog dela obljuba sa detetom mlađim od 15 godina iz člana 172. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, pa ga je sud, na osnovu navedenog zakonskog propisa i članova 43, 46. i 52. istog zakona, osudio na kaznu zatvora u trajanju od devet godine.

Istom presudom optuženom je u izrečenu kaznu zatvora uračunato vreme provedeno u pritvoru od 5. juna 2019. godine do 5. decembra 2019. godine, javaljaju "Nezavisne".

Optuženom je izrečena mera bezbednosti zabrane potpunog vršenja poziva, delatnosti ili dužnosti profesora pri čijem obavljanju se ostvaruje neposredan kontakt sa decom, navedeno je u presudi.

Takođe, optuženom je izrečena mera bezbednosti zabrana približavanja i komunikacije s određenim licima i to zabrana približavanja oštećenom licu na udaljenost bližu od 50 metara i zabrana komunikacije sa istim licem, u trajanju od dve godine računajući od dana pravnosnažnosti presude, s tim da se vreme provedeno na izdržavanju kazne zatvora, ne uračunava u vreme trajanja ove mere.

Suzić je uhapšen petog juna 2019. godine, nakon što su se roditelji žrtve obratili policiji.

Devojčica je drugaricama ispričala da ju je "po telu pipkao Nenad Suzić", a one su to ubrzo ispričale nastavnicima i tako je sve dospelo do policije, a bivši ministar prosvete Republike Srpske je uhapšen.

To su svojevremeno otkrili izvori "Nezavisnih" upućeni u detalje slučaja koji je potresao Banjaluku.

- Čim su učenice ispričale svojim nastavnicima šta im je rekla drugarica, oni su odmah, bez razmišljanja, slučaj prijavili policiji, koja je Suzića uhapsila - pojasnili su tada izvori.

Suziću je na teret stavljeno da je duže vreme dodirivao devojčicu po raznim delovima tela i govorio joj kako to ne sme da priča nikome, jer će sve, kako se navodi, ostati njihova tajna.

Video: Policija uhapsila pedofile koji su podvodili devojčice preko društvenih mreža

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    25. januar 2021 | 21:46

    Искрено се надам да ће га колеге из ћелије свако вече пипкати пред спавање...

  • BOLE

    25. januar 2021 | 21:23

    Koji bolesnici, jos na polozajima.

  • BOLE

    25. januar 2021 | 22:24

    Kako bi on reagovao da neko njegovoj cervi od 14 g to uradi, ljudi postali robovi novca, rade i zive kako im se prohte, nikog se neplase, imaju sve u malom dzepu, tipican divlji zapad bez pravog Sherifa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA