≫ 

Utvrđen identitet ljudi koji su pronađeni smrznuti u Hrvatskoj, porodica potvrdila da nisu migranti

Prema nezvaničnim informacijama, nisu bili adekvatno obučeni za te vremenske uslove

  • 0
Kamena Gora, Sneg Ilustracija, Foto: RINA

Premda se nagađalo kako su na Papuku pronađena smrznuta tela dvojice migranata, ipak je reč o hrvatskim državljanima. Naime, policija je objavila kako je reč o muškarcima s područja Požeško-slavonske županije.

- Danas u 12 sati u OB Virovitica od strane porodice sprovedeno je prepoznavanje dvoje smrznutih tela muških osoba, te je utvrđeno da se radi o 26-godišnjaku i 38-godišnjaku sa područja županije Požeško-slavonske - saopštila je PU virovitičko-podravska, a prenosi "Večernji list".

Naime, juče su u šumskom predelu između naselja Slatinski Drenovac i Velika pronađena smrznuta tela dvojice muškaraca. Telo prve osobe otkrili su oko 9.45 sati ujutru radnici preduzeća koja se bavi čišćenjem snega prilikom prolaska na spomenutoj relaciji.

Drugo telo pronašao je jedan 41-godišnjak oko 15 sati tri do četiri kilometra dalje od lokacije prvog tela, prilikom dolaska do šumskih radnih mašina, navodi lokalna policija.

Prema nezvaničnim informacijama "Večernjeg lista", muškarci nisu bili adekvatno obučeni za te vremenske uslove (bili su u patikama), odnosno nisu bili u planinarskoj opremi. Nesreća ih je snašla na oko 600 metara nadmorske visine.

Video: Automobil lociran na 20 metara dubine: Potraga za čovekom koji je sleteo u Lim i dalje traje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA