U Mostaru uhapšene Ukrajinke makroi: Organizovale su lanac prostitucije

Prostitucija se odvijala najmanje šest meseci, pri čemu su dve Ukrajinke zaradile veliku svotu novca

  • 0
Hapšenje, žena devojka, lisice na rukama Foto: Shutterstock

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, na području Mostara razbijen je lanac prostitucije u kojem su dve Ukrajinke iskorišćavale svoje sunarodnice, pri čemu su ostvarile veliku zaradu.

Kako je saopštilo državno tužilaštvo, u akciji protiv međunarodnog vrbovanja radi prostitucije zaustavljena je seksualna eksploatacija mladih Ukrajinki koja se odvijala najmanje poslednjih šest meseci.

Tužilac i istražitelj Posebnog odeljenja za organizovani i ekonomski kriminal te korupciju u Mostaru koordiništu aktivnosti policijskih delatnika SIPA-e koji su uhapsili više osoba i pretresli prostorije koje su koristile osobe osumnjičene za međunarodno vrbovanje radi prostitucije. Jedan pretres je tokom dana sproveden i na području Banjaluke.

Tužilaštvo je pojasnilo kako je nakon dugotrajne istrage prikupilo brojne dokaze da su dve državljanke Ukrajine iskoristile težak položaj žrtava i oštećenih devojaka s područja Ukrajine, koje su dovodile u Mostar te su organizovale pružanje seksualnih usluga u jednom hotelu na području grada. Nakon toga su od mladih Ukrajinki uzimale dobijeni novac.

Prostitucija se odvijala najmanje šest meseci, pri čemu su dve Ukrajinke zaradile veliku svotu novca. Tužilac će nakon ispitivanja osumnjičenih odlučiti hoće li za njih zatražiti pritvor.

Video: Hapšenje makroa u Beogradu: Policija privela devet osoba zbog podvođenja

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA