≫ 

Lekari se bore za život Darka: Milorad bacio bombu na njega i kolege jer su došli da mu seku struju

U napadu bombom u Pakracu najteže stradao Darko M. (52) koji se trenutno nalazi na respiratoru

  • 9
Markov trg, hrvatska policija Foto: Tanjug/AP

Kod Milorada A. (71) iz Pakraca, koji je u sredu u 9.19 sati bacio bombu na tri radnika Hrvatske Elektroprivede (HEP), koji su došli da mu isključe struju, policija je pronašla još jednu ručnu bombu M-75, osigurač bombe, lovačku pušku i 46 komada municije za koje nije imao dozvolu, javlja MojPortal.

Podsetimo, Milorad A. se tereti da je u sredu ujutru u Ulici Jana Žiške iz svoje kuće bacio ručnu bombu na trojicu radnika HEP-a starosti 52, 53 i 55 godina koji su se u tom trenutku nalazili ispred njegove kuće.

Najteže je stradao 52-godišnji Darko M. kojem su geleri od bombe završili u glavi i trbuhu te je u sredu transportovan u KBC Zagreb gde se lekari bore za njegov život.

Prema informacijama tamošnjih medija, Darko je i dalje životno ugrožen, operisan mu je trbuh, glava još nije, a trenutno se nalazi na respiratoru. Rade se dodatne pretrage da se vidi kako će se stanje razvijati.

Drugi radnik pun je gelera i pukla mu je bubna opna, a trećem su u pakračkoj bolnici sanirali rane od gelera po celom telu.

- Dva radnika HEP-a koji su kod nas su stabilno, jedan od njih danas ide na konzilijirani pregled kod maksilofacijalnog hirurga u bolnicu u Požegi, a drugi ostaje kod nas. Obojica su van životne opasnosti - rekla je direktorka pakračke bolnice Marina Major.

Policija je izvestila kako je u eksploziji oštećeno teretno vozilo u vlasništvu HEP-a, porodična kuća u vlasništvu 46-godišnjaka i 74- godišnjaka. Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretražene su tri porodične kuće na području Pakraca i dva automobila koje koristi 71-godišnjak i pronađeni su osigurač bombe, još jedna ručna bomba M-75, lovačka puška i 46 komada municije.

Zaradio niz prijava

Policija je završila kriminalističko istraživanje nad Miloradom A. zbog sumnje u počinjenje krivičnih dela teško ubistvo u pokušaju, dovođenje u opasnost života i imovine opšte opasnom radnjom ili sredstvom i nedozvoljeno posedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog 71-godišnjaka podnesena je krivična prijava Županijskom državnom tužilaštvu u Bjelovaru zbog sumnje u počinjenje navedenih krivičnih dela i optužni predlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavci i posedovanju oružja građana zbog neovlašćenog posedovanja puške i municije koji su pronađeni u pretrazi. Osumnjičeni 71-godišnjak je predat pritvorskom nadzorniku, piše MojPortal.

Video: Gradonačelnik Petrinje držao uživo konferenciju, a onda je krenulo sve da puca, ruši se...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nisu

    28. januar 2021 | 13:03

    Trebali dolaziti ako ih nije zvao.

  • Ivana

    28. januar 2021 | 13:39

    Kao kod nas seku struju za 10 evra a firme i fudbalski klubovi duguju milione i neka je bacio bombu

  • Radovan

    28. januar 2021 | 14:54

    Zimi je zabranjeno seci struju po zakonu cak i zemlje kakva je Hrvatska. Nisu trebali biti tu, i tacka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA