≫ 

Pustili ga iz policije, vratio se u selo da Gojkovo telo baci u bunar? Detalji zločina kod Laktaša

Sumnja se da se B. V., koji je bio priveden zbog drugog krivičnog dela, nakon što je pušten iz stanice vratio na mesto zločina i "rešio" se tela

  • 3
Hapsenje, lisice Foto: Shutterstock

B. V. (23) iz Koljana kod Laktaša, koji se sumnjiči da je ubio Gojka V. (76) navodno se vratio u kuću nakon zločina kako bi se "rešio" tela.

Kako piše Avaz, B. V. je nakon što je navodno počinio ubistvo, priveden u policiju, ali ne zbog ubistva, već pokušaja provale u susednu kuću. Za to vreme telo Gojka V. je ležalo u dvorištu i kada je pušten iz policije, B. V. se navodno vratio na mesto zločina i telo bacio u bunar pun vode.

Obdukcijom je utvrđeno da je starac pretučen nasmrt i mrtav bačen u bunar. Imao je višestruke povrede glave, grudnog koša, kao i unutrašnje povrede nanesene šakama i nogama.

Veruje se da je ubijen u nedelju oko 18.30 sati, a da je u ponedeljak bačen u bunar. Klupko zločina počelo je da se odmotava tek dan kasnije, kada je Gojkova ćerka prijavila nestanak oca. Tada je B. V. ponovo priveden.

Ispostavilo se da je kritične noći u dva navrata pokušao da provali u kuću Danice S. (86), Gojkove prve komšinice. Sumnja se da je ubistvo počinjeno između dva pokušaja provale. Sa Danicom je u kući bila njena ćerka Gordana B., koja je kazala da je srećna što je živa.

"Gledala sam smrti u oči"

- U nedelju uveče sam čula lupanje pred kućom i neko je pokušao da otvori vrata. Galamila sam i provalnik je otišao. Čula sam auto kako se udaljava, a farovi su bili ugašeni - priča Gordana.

Ona kaže da je nedugo zatim čula galamu koja je dopirala iz Gojkove kuće, koja je nekih 200 metara udaljena od njene. Kada se galama stišala, ponovo je uočila automobil ugašenih farova da ide prema njenoj kući.

- Iznenada nam je neko banuo na vrata. Počeo je da lupa i razbija. Majka i ja smo se prestravile. Provalnik je razbio staklo na ulaznim vratima, provukao ruku i iznutra pokušavao da otključa, ali nije uspeo. Gledala sam smrti u oči - ispričala je Gordana.

Krenula je da pozove muža telefonom, koji joj od straha ispadao iz ruku.

- Vrištala sam i vikala ”milicija, milicija”. Mislila sam da će nas obe ubiti. Majka je govorila: "Nek ubiju mene, samo da tebe poštede." Bile smo u šoku i mislila sam samo „da mi je sina još jednom da vidim“. Valjda je provalnik čuo da nekog zovemo i onda je pobegao - kaže Gordana.

Ubrzo su njen muž i sin stigli, a nedugo za njima pred kuću je stiglo društvo B. V., koje se izvinjavalo te reklo da će posvedočiti da je pokušao da provali u njihovu kuću.

B. V. je, kako se veruje, celo tog dana pio s društvom kod svoje kuće. Potom je sa još jednim mladićem krenuo po cigarete, kada je odlučio da skrene prema selu.

Isto veče je uhapšen zbog pokušaja provale u kuću komšije. Iako je policija bila na svega 200 metara od Gojkovog tela, u tom trenutku nisu ni znali za ubistvo i B. V. su u ponedeljak pustili na slobodu.

Meštani su za Avaz rekli kako se "B. V. taksijem vratio u selo i pokušao da sakrije telo". U snegu su pronađeni tragovi stopa koji ukazuju da je peške od svoje kuće došao do Gojkove. Telo, koje je bilo nasred dvorišta, umotao je u posteljinu i bacio u bunar. Tragajući za nestalim, policija je došla do B. V. i uhapsila ga.

Lokalni mediji pišu da osumnjičeni od ranije ima bogat kriminalni dosije te da je juče trebalo da se pojavi na suđenju u Okružnom sudu u Banjaluci po optužnici za premlaćivanje, kidnapovanje i pljačku S. Ć. (27). B. V. terete da je S. Ć. 2018. presreo, pretukao, nagurao u svoje vozilo i ukrao 500 KM, da bi ga povređenog izbacio iz automobila, gde ga je pronašla policija.

Nedavno je, pišu mediji, privođen i zbog nasilja u porodici. Meštani kažu da je odrastao bez oca i da je bio problematičan još od osnovne škole. Inače, ubijenog Gojka V. je dobro poznavao.

Video: Nastavlja se suđenje za ubistvo Miloša Mileusnića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA