Napravili lažne profile hrvatskih ministara i političara, pa tako muvali žene: "Pozdrav, lepotice"

Nepoznata osoba je profil predsednika hrvatskog Sabora pokušala da iskoristi za "muvanje"

  • 1
Davor Božinović, Krizni štab, Hrvatska Davor Božinović Printscreen HRT

Nepoznata osoba, ili više njih, već danima pravi lažne profile sa imenima i fotografijama vodećih hrvatskih čelnika i potom sa tih profila šalje neobične poruke.

Jutros je potpredsednik Vlade Hrvatske i ministar policije Davor Božinović na svom Tviter profilu objavio da se pojavio njegov lažni profi, sa kojim on nema nikakve veze, a ubrzo je slična situacija zatekla i predsednika Sabora Gordana Jandrokovića, piše RTL.

- Dragi Fejsbuk prijatelji i pratioci, neko je napravio lažnu stranicu predstavljajući se u moje ime i koristeći iste fotografije. Za vašu informaciju to nisam ja, to nema veze sa mnom niti su to moje poruke. Predsedavam Saborom i pitam se kakav si ti to lik da želiš biti ja?! - napisao je Jandroković u objavi.

❗ Dragi Facebook prijatelji i pratitelji, netko je napravio lažnu stranicu predstavljajući se u moje ime i koristeći...Posted by Gordan Jandroković on Wednesday, 10 February 2021

Navodno je sa tog lažnog profila osoba slala ženama poruke u kojima ih poziva na druženje. RTL je došao u posed nekoliko takvih poruka.

"Pozdrav, lepotice. Video sam pregršt vaših komentara na moj post i samo želim da se potrudim da cenim one ljude čiji me komentari i dobre želje ohrabruju i nadam se da ću vam doneti toliko zabave. Ako ikada budete želeli da razgovarate, možemo razgovarati, samo mi pošaljite poruku kako bismo mogli razgovarati u redu", stoji od jednoj od tih poruka.

I poslanik Bojan Glavašević je pre nekoliko dana prijavio sličan problem.

"Dragi svi, izgleda da je neko napravio lažnu stranicu sa koje piše komentare pretvarajući se da sam ja. Čak su uzeli fotografije sa ove stranice. Uvek moramo biti oprezni s takvim varalicama, i molim vas da tu stranicu prijavite Fejsbuku jer krši standarde zajednice. Ja ću u narednim danima pokrenuti proces verifikacije ove stranice kako biste uvek znali da komentare pišem ja, a ne neko drugi. Puno hvala na pomoći. Možete biti sigurni da vam ja neću pisati komentare previše intimnog ili sumnjivog sadržaja - napisao je Glavašević na Fejsbuku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA