≫ 

U BiH uhapšen sestrić čoveka zbog kog je počeo sukob kavčana i škaljaraca? Izrešetali ga u Beogradu

Uhapšeni Boban Sjekloća navodno je sestrić Gorana Radomana, koji je brutalno ubijen 2015. godine u garaži na Novom Beogradu

  • 3
Rat klanova, Skaljaraca i Kavcana, Goran Radoman Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: umrli.me

Troje državljana Crne Gore, uhapšeno je juče na području Jahorine, zbog sumnje da su počinili teška krivična dela. Kako su saopštili iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, u sredu su oko 15:50 časova uhapšeni M. K., F. R. i B. S.

Crnogorski mediji javljaju da su uhapšeni Milan Kršić, Filip Roganović i Boban Sjekloća.

Uhapšeni Roganović, kako prenosi ATV, povezuje se sa Ristom Miljanovićem, visokopozicioniranim članom škaljarskog klana koji je nestao, Boban Sjekloća navodno je sestrić ubijenog Gorana Radomana, zbog čijeg ubistva pre skoro šest godina je otpočeo rat crnogorskih kriminalnih klanova koji traje i dan-danas.

Radoman je ubijen 2015. godine u Beogradu. On je izrešetan 19. februara kod lifta podzemne garaže u Ulici Jurija Gagarina 26a, gde ga je sačekao ubica sa “heklerom” i u njega ispalio 25 hitaca.

Izreštali ga kada je izlazio iz blindiranog vozila

U trenutku kada je Radoman parkirao blidirani "BMW" koji je vozio, ubica je sačekao da on izađe iz automobila i krene ka liftu koji vodi do stana u potkrovlju u kojem je živeo, do kojeg od parking mesta ima svega par metara, i zapucao iz automatskog oružja. Pretpostavlja se da je na oružju bio prigušivač. Telo ubijenog, 45 minuta posle ponoći, pronašao je stanar zgrade

Ubijeni Radoman se par meseci pre toga doselio sa Cetinja u Beograd, a kriminalni dosije imao je od ranije.

Navodno su Radomana mesecima pre ubistva pratile brojne svetske bezbednosne službe zbog sumnje da krijumčari kokain iz Južne Amerike u Evropu, kao vlasnik pomorske transportne kompanije.

Veruje se da je ubijen zbog 300 kilograma kokaina iz Valensije, koji je krajem 2014. godine nestao iz stana u ovom gradu. Crnogorski kriminalci upravo su Radomana označili kao odgovornog za nestanak droge, pa su ga tri meseca kasnije i likvidirali. Njegovim ubistvom započet je rat škaljarskog i kavačkog klana, koji ni dan-danas ne prestaje.

- Tokom istrage ubistva Radomana na ulicama Balkana događale su se likvidacije koje su bile nastavak rata koji je počeo njegovim ubistvom. Među žrtvama našle su se i osobe koje se sumnjiče za njegovo ubistvo - rekao je prošle godine za "Blic" izvor upoznat s istragom.

Nakon ubistva Gorana Radomana u ratu škaljarskog i kavačkog klana na ulicama Crne Gore, Srbije ali i drugih zemalja Evrope počeo je da bukti rat. Ubijeno je više od 40 osoba, a među njima je bilo i visokopozicioniranih pripadnika oba klana.

Podsetimo, u Atini u predgrađu prestonice Grčke 19. januara prošle godine ubijeni su Igor Dedović i Stevan Stamatović, koji su slovili za pripadnike škaljarskog klana. Dedovićeva likvidacija je planirana dugo i detaljno, a veruje se da je likvidiran iz osvete za smrt Vladimira Roganovića i Davorina Baltića, koji su dovođeni u vezu sa "kavačkim klanom".

Video: Mesto likvidacije u Atini: Ovde su ubice hladnokrvno izrešetale Škaljarce naočigled dece

U maju iste godine izvršen je atentat na navodnog vođu kavčana Radoja Zvicera.

On je ranjen 26. maja kada su napadači pucali na njega u Kijevu nedaleko od zgrade gde je živeo. Dvojica napadača pucala su na Zvicera, a potom su zapalili “smart” automobil kako bi prikrili tragove, a zatim se dali u bekstvo. Prilikom paljenja vozila, plamen zahvatio jednog od osumnjičenih.

Nedugo nakon pokušaja likvidacije Zvicera, policija je uhapsila baranina Stefana Đ. (30), Podgoričanina Emila T. (30),  i državljane Srbije Milana B. (31) i Petra Jovanovića (46) poznatijeg kao Peca Pitbul.

Video: Pogledajte snimak napada na vođu crnogorskog kriminalnog klana u Kijevu

Tu se nije stalo sa obračunima. Letos su na Krfu ubijeni škaljarci Alan Kožar i Damir Hadžić. Oni su likvidirani u julu ispred vile u kojoj su boravili. Izrešetani su sa više od 25 metaka kada su se automobilom vraćali sa plaže na Krfu. Sama egzekucija Hadžića i Kožara trajala je manje od minuta, a oni, iako naoružani, nisu uspeli da se odbrane, niti da povuku ručnu kočnicu na kolima...

Najmanje 40 osoba je ubijeno u obračunima pripadnika zaraćenih klanova, koji su se dešavali i usred bela dana, a žrtve obračuna nisu samo kriminalci, već i njihove porodice, saradnici, ali su u likvidacijama stradale i slučajne žrtve. Ubistva su se događala van Balkana: u Španiji, Nemačkoj, Austriji, Holandiji, Grčkoj...

U brutalnim obračunima korišćeni su eksploziv, bombe i snajperi. Škaljarci i kavčani ubijani su ispred svojih kuća, na šetalištima, javnim mestima, na ulicama ali i u restoranima naočigled drugih gostiju.

Video: U toku je velika reorganizacija narko-biznisa: Klanovi se bore za prevlast, ubistva su sve češća

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Super gej lik /EU standardi

    11. februar 2021 | 12:35

    Da li može neka tablica da izađe u elektronskom obliku,posle da se isprinta ,kao listić tiket,sa svim ovim ljudima,da možemo da stavljamo X-eve,da možemo lakśe da pratimo sve ove likvidacije a bilo bi olakšano iščitavanje teksta.Hvala

  • Zeljko

    11. februar 2021 | 12:58

    Pa i gde bi, ako ne u Beogradu, to ti je sad kao OK koral.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA