Tužna vest stiže iz Berana: Pošto se pojavio snimak mečeta na drvetu, otkriveno da je ubijena mečka

Ubijena mečka je pronađena u mestu Jela - Breze u selu Rovca, a sudbina mečića za sada je nepoznata

  • 12

Policija je večeras privela nekoliko osoba iz sela Ržanica, za koje se osnovano sumnja da su ranije danas usmrtili mečku, objavio je Radio Berane.

- Prema našim operatvnim saznanjima te osobe se sumnjiče da su ubile mečku. Od njih će biti uzeta parafinska rukavica, oružje i drugi eventualni dokazni materijal - saopšteno je Radiju Berane iz policije, a prenosi RTCG.

Prema tvrdnjama ovog portala. vest da je mečka koja je danas sa mladuncima posetila urbanu zonu svirepo ubijena, uznemirila je javnost u tom mestu.

- Nakon duge potrage i praćenja tragova uspeo sam da pronađem mečku, nažalost bila je ubijena. Ovo je delo nekog lovca, a ko bi to mogao biti neću da licitiram. Obavestio sam nadležne organe, koji su sada na terenu kako bi istražili ko je to mogao da učini - rekao je lovac Mladen Premović.

Ubijena mečka je pronađena u mestu Jela - Breze u selu Rovca, a sudbina mečića za sada je nepoznata i za njima se još uvek traga.

- Nakon što me je gospodin Premović obavijestio o ovom događaju došli smo na mesto gde je mečka pronađena. Zajedno sa policijom, pripadnicima službe, radimo na prikupljanju činjenica, a biće pokrenuti i krivični postupak protiv počinioca - kazao je regionalni inspektor za šumarstvo lovstvo i zaštitu bilja Milutin Vukić.

Prema navodima RTCG, lovci pretpostavljaju da se mečka probudila iz zimskog sna i da se sinoć u potrazi za hranom zbog guste magle izgubila i zalutala u grad.

Medved je u Evropi zaštićena vrsta kojoj preti izumiranje, pa je i u Crnoj Gori zakonom trajno je zabranjen lov na mečku s mečetom do dve godine starosti i na mužjaka i ženku do dve godine starosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    18. februar 2021 | 21:55

    Covek je najvece zlo koje hoda planetom.

  • Voja

    18. februar 2021 | 22:09

    U današnje vreme žalim što nisam medved. Više bi imao prava nego ovako što sam čoek

  • PN

    18. februar 2021 | 21:47

    Da li je veća kazna za ubistvo medveda ili čoveka po zakonu,komentari su jasni da su za životinje,videćemo komentare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA