≫ 

Milanović: Vakcine bih kupovao i od čečenske mafije, EU sigurno neće brinuti o Hrvatskoj i Srbiji

- Vakcina nam treba sada - rekao je predsednik Hrvatske, Zoran Milanović

  • 9
Zoran Milanović Foto: Tanjug/HINA/Admir Buljubašić

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je rekao da su u Evropskoj uniji, što se tiče vakcina, stvari malo zaškripale i da treba voditi računa o svojim interesima.

Zoran Milanović izjavio je na hrvatskoj televiziji Nova da bi kupovao vakcine protiv korona virusa "i od čečenske mafije".

- Da smo slušali Brisel, ne bi nikad doneli zakon o konverziji švajcaraca.... Ali ovo nije suverenizam, već lojalnost prema građanima. Ja bih kupio vakcinu i od čečenske mafije, ako je dostupno. Baš tako, karikiram. Naravno da je nema ni Rusija. Ali da se radi o mojim građanima, kakav Brisel... kao i sa migrantima... radiš o svojim interesima. Vakcina nam treba sada - izjavio je Milanović, a prenosi RTS.

Upitan kako gleda na to što je Evropska unija postavila pitanje kako to da Rusija nudi vakcine, a nije vakcinisala ni svoje građane, Milanović je ocenio da je to logično pitanje.

- Pa to je doveo u pitanje i moj sin... Mlađi, ne stariji. I to znači da oni nemaju dovoljno vakcina i da sigurno neće brinuti o Hrvatskoj i Srbiji. Tu je EU, tu su stvari malo zaškripele. Mene zanima koliko je tih vakcina došlo u Mađarsku. Simbolično? Ali, ljude ne možete vakcinisati simbolično - rekao je Milanović.

Zamoljen da prokomentariše izbor zagrebačkog mitropolita Porfirija za novog patrijarha Srpske pravoslavne crkve, Milanović je odgovorio da je mitropolit Porfirije čovek koji je iznad standarda onih izabranih pre njega.

- Na njega će biti stavljen veliki pritisak. Ne vidim kako bi on mogao biti most između Hrvatske i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Mi smo svetovni državnici. Njegova uloga tu nije bitna - rekao je predsednik Hrvatske.

Video: Ana Brnabić: Srbija će uskoro biti peta po broju vakcinisanih građana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bole

    19. februar 2021 | 08:06

    Morali bi malo glasnije da pevaju Danke Deutchland

  • deka

    19. februar 2021 | 08:01

    pa vi ste trcali u eu eto vam sada,,sta vi imate sa Srbijom?

  • Ljubiša

    19. februar 2021 | 09:30

    Milanoviću, bez brige, Hrvatice se redovno cepaju i primaju vakcine u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA