≫ 

Tužilaštvo BiH zatražilo uvid u predmete o smrti Davida Dragičevića

Zahtev je upućen prema Okružnom tužilaštvu Banjaluka i Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske

  • 4
David Dragičević Foto: Facebook

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražilo je uvid u predmete koji se odnose na stradanje Davida Dragičevića.

Na temelju podneska predstavnika oštećenih i Udruženja Pravda za Davida, Tužilaštvo BiH odmah je uputilo zahtev za dostavljanje na uvid predmeta koji se odnose na stradanje Davida Dragičevića u mesecu martu 2018. godine u Banjaluci, rečeno je iz Tužilaštva BiH.

Zahtev je upućen prema Okružnom tužilaštvu Banjaluka i Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske, prenosi Klix.ba.

Ovakav potez su porodica i prijatelji već dugo iščekivali i apelovali u protekle dve godine, a do njega dolazi nakon što se Tužilaštvo aktiviralo i na rešavanju slučaja stradanja Dženana Memića na Ilidži.

Nakon dostavljanja i analize predmeta tužilaštvo će doneti odluku o daljnjim koracima i aktivnostima.

Da podsetimo, David Dragičević (21) je nestao 18. marta 2018. godine u Banjaluci, a njegovo telo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rečice Crkvene u Vrbas.

Prema optužnici koju je banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo protiv nepoznatih izvršilaca, mladić je ili bežao od počinilaca pa pao u Crkvenu ili gurnut u nabujalu reku iste noći kada je i nestao.

Od 26. marta 2018. godine roditelji mladića i grupa "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banjaluci organizovali su okupljanja s ciljem otkrivanja istine o ubistvu.

Okupljanja građana zabranjena su od 25. decembra 2018. godine. Posmrtni ostaci Davida Dragičevića ekshumirani su 12. marta 2019. godine sa groblja u Banjaluci i prebačeni u Austriju, u grad Viner Nojštat, gde je ponovo sahranjen 15. marta 2019.

Video: Bolne scene na groblju u Banjaluci: Ekshumirano telo Davida Dragičevića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simke

    22. februar 2021 | 16:54

    I treba prosesljati i pohapsiti lopine u policiiji i sudstvu koje ne resavaju i zataskavaju taj slucaj.

  • slađa

    22. februar 2021 | 17:42

    Nadam se iskreno da će prave ubice ovih dečaka biti pronađene i privedene pravdi. Naročito što je slučaj Davida Dragičevića politizovan, zloupotrebljavan besramno, a za njega i njegovu porodicu je najvažnije da se pronađu ti zlikovci koji su mu oduzeli život i mladost.

  • Minja Subota

    22. februar 2021 | 16:22

    Klupko se odmotava napokon,sve zbog hrabrosti Muriza Memica,Davora Dragicevica i advokata Ifeta Ferageta. Pratim ova dva sluchaja,blizanci ih zove advokat Feraget. Sve se zna,ko je koga stitio i ko je zataskavao sve. Bice veoma zanimljivo sudjenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA