Tukli se tinejdžeri iz dva sela zbog devojke: Pretnje sekirom, navodna otmica i premlaćivanje

Prema verziji priče porodice iz Nuštra, njihov je sin bio žrtva napada šestorice vršnjaka iz Cerića, dok druga porodica tvrdi da je njihov sin bio žrtva otmice i premlaćivanja

  • 0
Tuca, tinejdzeri, mladici, momci Foto: Shutterstock

Ono što se u nedelju kasno uveče dogodilo u Nuštru, u Slavoniji tokom fizičkog sukoba tinejdžera iz dva sela, odnosno naknadno pošto su se u taj sukob direktno i indirektno uključili njihovi roditelji, predmet je istrage koja se već dva dana vodi, navodi Jutarnji list.

Prema verziji priče porodice iz Nuštra, njihov je 14-godišnji sin bio žrtva napada šestorice svojih vršnjaka iz Cerića, a prema verziji porodice iz Cerića, njihov je sin bio žrtva otmice i premlaćivanja od strane 14-godišnjaka iz Nuštra i njegovog oca.

Redakciji se u ponedeljak uveče javio otac 14-godišnjeg dečaka iz Nuštra, tvrdeći da je njegov sin noć pre na prevaru namamljen u jednu porodičnu kuću u njihovom komšiluku gde ga je fizički napala grupa od šestorice dečaka iz susednog sela Cerić.

Ležao na zemlji, mlatila ga šestorica

- Bilo je to oko 22.30 sati. Sina je nazvao prijatelj iz komšiluk da nešto dođe kod njega. Ja sam mu rekao da ne ide, da je kasno, ali on je rekao da mu treba samo na pet minuta i da će se odmah vratiti, ali kako se nije vratio nakon pet minuta, seo sam u automobil i krenuo prema toj kući. Ali, kada sam joj se približio, imao sam šta da vidim. Moj je sin ležao na tlu, a njih šestorica su ga mlatili. Žestoko sam zakočio, izjurio iz auta, a većina napadača se razbežala. Ostala su samo dvojica, od kojih je jedan takođe vrlo brzo umakao, a jednog sam uhvatio - ispričao je otac dečaka iz Nuštra.

Dodao je kako su dečaci iz Cerića njegovog sina namamili tako što su njegovog prijatelja i komšiju pod pretnjom batinama naterali da ga izvuče iz kuće. Sin mu je posle ispričao i da su ga prvo ubacili u kuću tog prijatelja i tamo tukli, a onda je uspeo da im na trenutak pobegne, ali sustigli su ga ispred kuće i nastavili da mlate. Sagovornik je vlasnik jedne manje firme iz Nuštra. Sin mu je tada rekao da je taj drugi dečak iz Cerića, sin jednog njihovog poznanika i čoveka kog svi znaju u tom kraju budući da je i politički angažovan.

Urlici, psovke, pretnje

- Ne želeći prvenstveno deci da pravi probleme, odlučio sam tog dečka da odvedem kući u Cerić i kažem njegovom ocu šta se dogodilo i zamolim ga da s njim reši tu situaciju, da se to više ne ponavlja. Naime, sukob između njih dogodio se zbog neke devojke. Uglavnom, seli smo u automobil, s nama je bio i moj sin, i otišli smo u Cerić, ali nisam stigao ni da parkiran kad me taj čovek dočekao pred kućom. Nisam uspeo ni da kažem šta se dogodilo, a on je počeo da urla na mene, psuje me, preti, rekao je da će sada otići po sekiru i ubiti me, odakle meni pravo da otmem njegovog sina... Pokušao sam s njim razumno da razgovaram, ali kada sam uvideo da to nema smisla, seo sam u automobil i sin i ja smo se vratili kući pa sam onda sve prijavio policiji - ispričao je sagovornik iz Nuštra. S medijima je trebalo da se čuje u utorak.

Međutim, u utorak je njegov telefon bio isključen pa su novinari uspeli da dođu do njegove supruge koja im je rekla da su joj muža ujutro nazvali iz policije da treba da dođe i da izjavu. Ali, ostao je u policiji ceo dan. I ona je potvrdila priču svog supruga, rekavši kako je od vremena odlaska njenog muža iz kuće u potragu za sinom do njihovog zajedničkog povratka u kuću proteklo možda 15 minuta.

Ali, otac dečaka iz Cerića ima potpuno drugačiju priču.

- Moj je sin bio žrtva otmice i premlaćivanja od strane tog čoveka iz Nuštra i njegovog sina. Zgrožen sam kao roditelj da se takvo šta može dogoditi i za svoje dete tražim samo pravdu - rekao je taj čovek koji je tokom razgovora bio vidno uzbuđen i uznemiren.

Potvrdio je da su se njegov sin i dečak iz Nuštra fizički sukobili u nedelju uveče, ali njihova verzija onoga što je usledilo drugačija je od one koju je ispričao sagovornik iz Nuštra.

U..škio se od straha

- Otac tog dečaka iz Nuštra odjednom se pojavio među njima, ostala deca su se razbežala, a on i njegov sin su počeli da mlate mog sina. Taj čovek ima 120 kilograma, a moj sin 50. Onda su ga na silu ugurali u auto i tamo su ga sve vreme mlatili da se dete od straha i bolova umokrilo, a onda je taj čovek nazvao nekoga na telefon i kazao mu da mu donese pušku da mi ubije sina. Možete misliti kako se dete osećalo i šta mu je prolazilo kroz glavu. Pretio mu je da će mu kuću zapaliti, spominjao majku... Ma, užas! Meni su u međuvremenu sinovljevi prijatelji, koji su pobegli od ovoga, rekli šta se dogodilo. Bio sam izvan sebe kada se odjednom pred mojom kućom parkirao njegov automobil. Izjurio sam napolje i svašta sam mu rekao, ali nisam mu pretio. Bilo mi je važno samo da izvučem sina iz auta i spasim ga. Rekao sam da sve ide u policiju. Sin je bio izbezumljen - ispričao je otac dečaka iz Cerića.

Na pitanje kakve su povrede kod sina nastale, odgovorio je da ga je otac dečaka iz Nuštra "iskusno tukao po potiljku i leđima gde se najmanje vide povrede".

- Ali, bojim se da su duševne povrede puno teže i ne znam kako će one zaceliti. Samo tražim pravdu za svog sina i da se to više nikada nikome ne dogodi - rekao je otac dečaka iz Cerića.

Iz PU vukovarsko-sremske odgovorili su da je kriminalističko istraživanje u toku i da će više o samom događaju izvestiti u sredu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA