Đaci u Beranama zasadili lipu Balaševiću u čast

- Ðoleta možda nismo poznavali lično, ali je kroz svoje stihove dopirao do onog najdubljeg u nama i činilo se kao da on veoma dobro poznaje sve nas - rekao je profesor od kog je potekla ideja

  • 0
Koncert Đorđe Balašević Novi Sad maj 2012. Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Učenici Srednje stručne škole u Beranama posadili su u školskom dvorištu drvo lipe u čast preminulog kantautora Ðorđa Balaševića.

Kako navodi Radio Berane, inspiracija su im bili njegovi stihovi:"Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio. I, shvatiće kad-tad da ne zna šta je hlad".

A ideju im je dao profesor Mehdi Bata Adrović, prenose podgoričke Vijesti.

- Izgubili smo jedno veliko ime. Ðoleta možda nismo poznavali lično, ali je kroz svoje stihove dopirao do onog najdubljeg u nama i činilo se kao da on veoma dobro poznaje sve nas. Nadam se da će ispod ove lipe neki novi klinci još dugo govoriti njegove stihove - rekao je Adrović.

Predsednica Đačkog parlamenta Srednje stručnje škole Inera Latić rekla je da očekuje da će lipa u sadašnjim i budućim generacijama buditi lepa sećanja i uspomene na Balaševićevo stvaralaštvo i njegovu ličnost.

- Nadam se da će se uz ''Jednom su sadili lipu'' i ostale njegove stihove i ubuduće uživati, jer je Đorđe svakako osoba koja je za sobom ostavila neizbrisiv trag - rekla je Latić.

U mnogim gradovima u regionu i Crnoj Gori građani su se prethodnih dana okupljali i palili sveće u znak sećanja na Balaševića, koji je preminuo u petak, u 68. godini, prenosi Tanjug.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA