Policija pretresa Hitnu pomoć Sarajevo i izuzima dokumentaciju u slučaju "Dženan Memić"

Pretresi se odnose na arhivsku dokumentaciju, kao i druge potrebne dokumente za predmet u kojem postupa Tužilaštvo BiH

  • 0
Bosanska federalna policija, Bosna, Sarajevo

Foto: Marko Jovanović

Po nalogu Tužilaštva BiH vrše se pretresi objekata i dokumentacije JU Hitna pomoć Sarajevo. Pretresi se vrše u okviru predmeta koji se odnosi na stradanje Dženana Memića, prenosi Klix.

Po nalogu postupajućeg tužioca, uz naredbu Suda BiH policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, uz asistenciju policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo, vrše pretrese objekata i izuzimanje dokumentacije Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Pretresi se odnose na arhivsku dokumentaciju, kao i druge potrebne dokumente za predmet u kojem postupa Tužilaštvo BiH.

Nakon okončanja pretresa postupajući tužilac odrediće se prema daljnjim aktivnostima, a istraga u predmetu intenzivno se nastavlja, javlja Klix.

Tužilaštvo u ovom slučaju zanima dokumentacija i postupak ekipe hitne pomoći koja je stigla na mesto gde je Memić zadobio povrede, koje će se kasnije ispostaviti kobne.

Podsetimo, državni tužilac Ćazim Hasanspahić radi na istrazi koja obuhvata detaljnu analizu svih propusta koji su se desili od trenutka stradanja Dženana Memića. Fokus je na propuste u vršenju uviđaja i prvobitnoj istrazi, što podrazumeva odgovornost određenih policijskih službenika, ali i određene segmente u medicinskom postupanju.

Pre nešto manje od mesec dana SIPA je uhapsila dve osobe. Kako mediji prenose, uhapšen je Z. M., otac A. M., koja se u kobnoj noći 2016. nalazi sa Dženanom. Navode i da je uhapšen i policijski službenik H. D.

Podsetimo, odbrana je više puta tvrdila da je Dženan Memić ubijen na Ilidži 8. februara 2016. godine, a da su brojni dokazi i snimci s kamera misteriozno nestali iz Tužilaštva KS u cilju zataškavanja ubistva.

Otac ubijenog Dženana Muriz je povodom nedavnih privođenja izjavio da je konačno došlo do pomaka u istrazi.

- Zna se o čemu se ovde radi, da ovo ipak jeste ubistvo i ovo pokazuje da se zaista radi o ubistvu, valjalo je ovo dočekati nakon pet godina - kazao je Muriz Memić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA