≫ 

Građani jutros svedočili neobičnom fenomenu na Jadranskoj obali, meteorolozi: Razlike su fascinantne

Zahvaljujući uticaju magle i fenske bure, samo na području grada Labina sinoć su razlike iznosile 10-ak stepeni Celzijusovih

  • 1
Hrvatska, sunce, magla

Foto: Facebook/IstraMet, Shutterstock

Sam kraj klimatološke zime trenutno obeležavaju netipične meteorološke prilike, javlja Istramet.

Toplo je za ovo doba godine, no uz obalu je glavni faktor vremena morska magla koja je uzrok neuobičajenim temperaturnim razlikama, pa se tako noćas širom Istre beležila temperatura od 0 do 18 stepeni.

U Labinu je jutros izmereno 17 stepni Celzijusa, a Puli samo 4, a temperatura izmerena nešto pre 11 sati u Umagu iznosi 7, u Puli 8, dok su u Labinu kao i na Krku zabeležena 22 stepena.

- Temperaturne razlike prošle noći, ali i jutros su zaista fascinantne. Zahvaljujući uticaju magle i fenske bure, samo na području grada Labina sinoć su razlike iznosile 10-ak stepeni Celzijusovih - napominju meteorolozi.

I jutros ludeee temperaturne razlike! 😱😱😱 U Labinu je primjerice 17°C, a Puli 4 °C!www.istramet.hr/web-cam-istra-i-kvarner/Posted by IstraMet on Tuesday, February 23, 2021

 

 

Na Fejsbuk stranici Istrameta građani objavljuju fotografije koje svedoče neobičnom vremenu, prenosi Jutarnji.hr.

Marčana 20 °C, Pula 6 °C. 😅😅😅www.istramet.hrPosted by IstraMet on Wednesday, February 24, 2021

 

 

"U Umagu užasno gusta magla", "Maglu možeš rezati nožem u Puli", "Novigrad i zapadna obala, gušimo se u magli", javljali su stanovnici gradova na obali.

Jutros je pak magloviti izlazak sunca dodatno bio "ulepšan" velikom količinom saharskog peska koji se ustalio iznad Evrope.

Ovo ne misli stati. Evo nam prvih 24 °C. Krk i Lupoglav. 🔥🔥🔥🔥🔥🔥Posted by IstraMet on Wednesday, February 24, 2021

 

 

Međutim, maglovito nije samo u Istri, i Šibenik je jutros osvanuo ogrnut plaštom magle, a isto je bilo i u makarskom priobalju.

U nastavku dana Hrvatsku očekuje slično vreme, ali uz napomenu kako je trajanje magle poprilično teško predvideti.

Idućih dana takođe postoji velika mogućnost razvoja morske magle koja će u potpunosti definisati tip vremena uz uži obalni pojas, dok će u unutrašnjosti poluostrva preovladavati pretežno sunčano i za doba godine veoma toplo prolećno vreme, javlja Istramet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XXXXX🤷🏻‍♀️

    24. februar 2021 | 14:13

    Ova toplina i zuckasto nebo je doslo iz Sahare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA