≫ 

Skoro pa leto, rekordno visoka temperatura izmerena u februaru u Hrvatskoj: U Kninu stigla do 25,2

- Tokom srede u nekim hrvatskim mestima izmerena je rekordno visoka temperatura vazduha za februar, i to ne samo u kontinentalnom području, nego i na Jadranu - kaže poznati meteorolog

  • 0
Kninska tvrđava Knin Foto: Shutterstock

Meteorolog Zoran Vakula za HRT je potvrdio da će 24. februar 2021. godine ući u istoriju hrvatske meterologije. Naime, u sredu je izmerena najviša temperatura u februaru u Hrvatskoj ikada - u Kninu je zabeleženo neverovatnih 25,2 stepena.

- Iako još valja pričekati službenu potvrdu klimatologa DHMZ-a (Državnog hidrometeorološkog zavoda), već sada se može reći kako je tokom ove srede u nekim hrvatskim mestima izmerena rekordno visoka temperatura vazduha za februar, i to ne samo u kontinentalnom području, nego i na Jadranu - piše Vakula za HRT.

Prema još nezvaničnim podacima, nova rekordno visoka temperatura vazduha izmerena je u Kninu, Rijeci, Senju, Krku, Omišlju, Pazinu, Sinju i Bednji, a za očekivati je da će se taj popis još malo proširiti ili se barem vrednosti na nekim stanicama povećati nakon merenja najviše dnevne temperature vazduha u 19 sati, na klimatološkim stanicama i u četvrtak u 7 sati.

- Pritom je zanimljivo spomenuti kako je 25,2 °C izmerenih u 14 sati u Kninu trenutno apsolutno najviša temperatura vazduha izmerena u nekom hrvatskom mestu tokom februara. Do ove srede rekord je bio 24,7 °C izmerenih u Gradištu pokraj Županje 25. februara 2008. godine - napominje Vakula.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA