Bandić bio glavni lik u čuvenoj "božićnoj nameštaljci": Preko sveštenika i Pupovca stigao do novčića

Kamere su tada slučajno zabeležile kako je Bandić došao do novčića

  • 2

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić pre dve godine je na neobičan način došao do novčića nakon lomljenja božićne česnice.

Naime, 6. januara 2019. godine održan je tradicionalni skup Srpskog narodnog veća na Badnji dan u Zagrebu, na kom se okupio državni vrh i brojni političari, među kojima i Bandić.

Kao i svake godine, i te godine je održano tradicionalno lomljenje božićne česnice. Uoči lomljenja sveštenik je u njega sakrio srećni novčić - zlatnik iz doba Francuske revolucije koji bi, po verovanju, onome ko ga pronađe trebao da donese sreću i blagostanje tokom cele godine.

Zlatnik je tad završio u rukama gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, a kamere su slučajno zabeležile kako je on došao do njega.

Naime, na snimku se vidi kako sveštenik lomi pogaču i pronalazi novčić. Potom ga skriva i krišom predaje Miloradu Pupovcu, koji ga potom odnosi do zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Bandić nakon toga ponosno objavljuje svima da je on pronašao srećni novčić, a svi mu tapšu i čestitaju.

- Evo gaaa! - viče Bandić.

Ovo je još jedan snimak po kom će se sećati gradonačelnika Milana Bandića, koji je preminuo u nedelju rano ujutru od posledica srčanog udara.

Video: Srbi nose istinu u traktorima iz Knina, a Hrvati u vukovarskoj koloni: Bandić o odnosima dva naroda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grga Pitić

    28. februar 2021 | 10:37

    Bandić, kao banda recimo...

  • ANTE BAN

    28. februar 2021 | 11:19

    Balkancu iz BiH logično odgovara inače balkansko ponašanje SPC, srpskih političara i ostalih zvaničnika; dakle- ništa čudno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA