≫ 

Milanović i Plenković o Bandiću: Ostaće upamćen po svojim nastojanjima da čini dobro za Zagrepčane

"Sa žaljenjem sam primio vest o iznenadnoj i preranoj smrti Milana Bandića, dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika i predsednika Stranke BM 365 - Stranke rada i solidarnosti"

  • 1
Zoran Milanović, Milan Bandić, Andrej Plenković

Foto: Tanjug/HINA/Edvard Susak, Lana Slivar-Dominić, Dario Grželj

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izrazio je danas saučešće porodici zagrebačkog gradonačelnika MiIana Bandića.

- Izražavam svoje saučešće i saosećanje sa članovima porodice gospodina Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika, zbog njegove iznenadne i prerane smrti - stoji u objavi predsednika Hrvatske na društvenoj mreži, prenela je Hina.

I hrvatski premijer Andrej Plenković uputio je, u ime vlade i svoje lično ime, izraze saučešća porodici, prijateljima i sunarodnicima gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, koji je iznenada preminuo rano jutros u 66. godini od posledica srčanog udara.

- Ostaće zapamćen po svojim nastojanjima da čini dobro za Zagrepčanke i Zagrepčane, ali i brojne druge hrvatske krajeve - naveo je Plenković.

Plenković je rekao da su Bandića kao čoveka i političara odlikovale neiscrpna radna snaga i entuzijazam koji su, kako je naveo, obeležili njegov život i politički angažman, prenosi hrvatski Jutarnji list.

- Sa žaljenjem sam primio vest o iznenadnoj i preranoj smrti Milana Bandića, dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika i predsednika Stranke BM 365 - Stranke rada i solidarnosti - navodi se u Plenkovićevoj izjavi saučesća.

Hrvatski premijer podsetio je da su građani Zagreba šest puta dali poverenje Bandiću da bude gradonačelnik.

- Na nacionalnom nivou bio je izabran za poslanika u Hrvatskom saboru, a učestvovao je i u drugom krugu predsedničkih izbora. Nakon dve decenije rada, gradonačelnik Bandić iza sebe ostavio je brojne projekte koji su doprineli razvoju Zagreba i njegovoj prepoznatljivosti - naglasio je Plenković.

Plenković je istakao i da je u proteklih pet godina, zajedno s članovima vlade, sarađivao sa Bandićem na razvoju hrvatske prestonice, kao i tokom hrvatskog predsedanja Savetom EU.

- Nakon razornog potresa koji je pogodio Zagreb u martu 2020, u kontinuiranoj saradnji s Gradskom upravom i nadležnim službama, preduzeli smo sve aktivnosti za pripremu sveobuhvatne i dugoročne obnove grada Zagreba - naglasio je Plenković.

Video: Ispred Bandićeve stranke upaljene sveće, građani se upisuju u knjigu žalosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTE BAN

    28. februar 2021 | 13:29

    Još više će biti upamćen po tome da tebi bude as iz rukava za održati vlast, ako dodje- "zlu ne trebalo!" Nekad je bolje ne izjaviti ništa, nego izreći autogol!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA