Avaz: Traže dlaku u jajetu Vučiću, a gde su Erdoganove vakcine?

"Ako već neko relativizuje i podozrivo gleda na Vučićev gest, tražeći političku i diplomatsku dlaku u jajetu, zašto istim aršinima ne posmatra i upadljivu pasivnost Turske u borbi BiH s pandemijom korona virusa"

  • 17
Aleksandar Vučić

Printskrin: Tanjug

Federacija BiH je danas od Srbije i predsednika Aleksandra Vučića dobila prve vakcine, a sarajevski Avaz tim povodom konstatuje da, ako već neko relativizuje i podozrivo gleda na gest srpskog predsednika, tražeći "političku i diplomatsku dlaku u jajetu", zašto istim aršinima ne posmatra i upadljivu pasivnost Turske u borbi BiH s pandemijom korona virusa.

U komentaru Avaza pod naslovom "Na redu je Erdogan", autor se pita gde u svemu, doduše, kako navodi, samo na rečima veliki prijatelji BiH, iz Turske i zašto šefica diplomatije u Savetu ministara BiH Bisera Turković i stranački joj šef Bakir Izetbegović nije iskoristio izuzetne lične odnose s turskim predsednikom i nabavio makar simbolične doze vakcina za građane BiH.

"Ako već neko relativizuje i podozrivo gleda na Vučićev gest, tražeći političku i diplomatsku dlaku u jajetu, zašto istim aršinima ne posmatra i upadljivu pasivnost Turske u borbi BiH s pandemijom korona virusa", pita Avaz.

Sarajevski dnevnik podseća da je Erdogan juče izjavio da je u njegovoj zemlji do sada protiv Kovid-19 vakcinisano više od devet miliona stanovnika (10 posto populacije), čime je ušla među prvih pet zemalja sveta.

A prva isporuka vakcine protiv Kovid-19 od tri miliona doza kineske kompanije “SinoVac Biotech” u Tursku je stigla 30. decembra.

Dakle, konstatuje Avaz, u protekla dva meseca nismo čuli nikoga iz Ankare ili Sarajeva da je spomenuo mogućnost donacije, makar i tih kineskih vakcina za „bratski“ bošnjački narod, koji je „ostavljen u amanet na brigu predsedniku Erdoganu“.

Doduše, navodi se, oni s malo boljim pamćenjem setiće se da ni na početku pandemije, pre godinu, Turska nije pokazala posebnu brigu za BiH.

Skromnu donaciju medicinskih potrepština, zaštitne opreme, maski i rukavica, raspodelila je u ravnoj meri na sve zemlje regiona.

"I nakon toga, ništa", piše list i ukazuje da su sada predsednik Erdogan i Turska ponovo na ispitu.

"Hoće li krenuti s pruženom i punom rukom prema Sarajevu, kao što je to uradio Vučić, ili će ostati okupirani sebičnom brigom samo za svoju zemlju i svoj narod", pita Avaz i dodaje da odgovor možda zna lider SDA Bakir Izetbegović.

Podsetimo, predsednik Vučić je danas u Sarajevu uručio donaciju od 5.000 vakcina protiv korona virusa.

Video: Vučić: Dostavićemo vam koju god vakcinu želite

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Halo

    2. mart 2021 | 16:33

    Ja sam muslimanka,rođena u Srbiji u Beogradu. Moram iskreno da kažem da nisam u kontaktu sa familijom iz Bosne..Zašto? Pa zato što ne vole Srbiju i sve što je srpsko. Žao mi je ali je istina!!!

  • ❓❗

    2. mart 2021 | 17:49

    Ne razumem taj selektivni odnos između Turske i Bošnjaka?! Kakve oni veze imaju sa Turskom ako tvrde da su autohtoni narod u BiH?

  • Edina Gačić

    2. mart 2021 | 17:09

    Žao mi je -što su moji!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA