U komšiluku Srbije otkriven nigerijski soj korona virusa: Nađeno sedam slučajeva

Ministar zdravlja Janez Poklukar rekao je na konferenciji za medije da su u proteklih nedelju dana potvrđena 62 slučaja britanske varijante i jedan slučaj južnoafričke

  • 4
Bolnica, korona, koronavirus Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Nakon identifikacije britanske i južnoafričke varijante korona virusa u Sloveniji, nigerijski soj takođe je potvrđen u toj zemlji, objavio je privatni emiter POP TV.

Do sada je otkriveno sedam slučajeva najnovije varijante, a otkrila ih je laboratorija UKC Ljubljana, prenose slovenački mediji.

Podaci koji su za sada dostupni pokazuju da nigerijska mutacija verovatno neće izazvati teži oblik COVID-19, prenosi Tanjug.

Ministar zdravlja Janez Poklukar rekao je na konferenciji za medije da su u proteklih nedelju dana potvrđena 62 slučaja britanske varijante i jedan slučaj južnoafričke, dodajući da ne zna ništa o prisustvu nigerijskog soja.

Zvanični izveštaj o prisustvu različitih mutacija korona virusa koji kruže Slovenijom očekuje se u sredu, navodi agencija STA.

Video: Policija vodenim topovima na demonstrante u Ljubljani: Usledio razlaz

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hmm...

    3. mart 2021 | 07:58

    Čekamo vesti iz Austrije i Nemačke da je otkriven Srpski soj 🤣🤣🤣

  • Ruja

    3. mart 2021 | 07:03

    Ko je sledeći soj virusa ? Novo Zelanski,Bugarski,Grčki....

  • Vuk

    3. mart 2021 | 03:21

    Odlično. Sad mi samo recite ovu vakcinu što treba da primim jel štiti od korone iz svake zemlje sveta ili samo od one prve made in china.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA