≫ 

Da li će u Republici Srpskoj zbog korone biti uvedene nove epidemiološke mere?

Prema poslednjem izveštaju o epidemiološkoj situaciji zabrinjava podatak da je u odnosu na prethodni period rast broja novozaraženih u najvećem gradu Republike Srpske 100 odstotan

  • 3
Policijski čas, Republika Srpska, policija

Ilustracija, Foto: ATA Images

Zbog znatnog pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Srpskoj na sastanku premijera Radovana Viškovića i predstavnika nadležnih institucija najavljena je mogućnost uvođenja dodatnih mera.

U RS ponovo raste broj inficiranih korona virusom, za poslednja 24 sata obolelo je još 310 osoba, a sedam preminulo, piše RTRS i dodaje da je Banjaluka sa 88 novozaraženih ponovo najveće žarište epidemije.

Prema poslednjem izveštaju o epidemiološkoj situaciji zabrinjava podatak da je u odnosu na prethodni period rast broja novozaraženih u najvećem gradu Republike Srpske 100 odstotan, prenosi Tanjug.

Nepoštovanje mera, poput obaveznog nošenja maske u zatvorenom prostoru, držanja propisane distance, privatnih okupljanja do 10 osoba, kažu nadležni, dovelo je do pogoršanja epidemiološke sitiuacije i zbog toga postoji mogućnost da postojeće mere budu modifikovane.

Jedna od mera, mogla bi, ponovo, da bude organizacija rada od kuće i to, pre svega, tamo gde u procesu rada učestvuje veći broj zaposlenih.

Na sastanku u Vladi, izražena je i zabrinutost da bi rast broja zaraženih mogao da ugrozi vakcinaciju, između ostalog i zbog toga što bi ponovo u funkciju trebalo da budu stavljene ambulante za respiratorne infekcije, koje su sada u službi imunizacije.

Video: Dodik: Vakcine koje su stigle u Sarajevo su namenjene Republici Srpskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    4. mart 2021 | 12:11

    A od 01.03. dozvoljena ziva muzika.🤣🤣🤣

  • Auu

    4. mart 2021 | 15:23

    Dosadni su vise sa tim merama i onako je sve laz.

  • ...

    4. mart 2021 | 12:52

    Zavisi od Srbije.Mi tj nasi lideri kopiraju odluke Srbije jer nemaju kapaciteta da samostalno urade nesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA