Dritanovi poslanici za ocenu ustavnosti Zakona o slobodi veroispovesti

Iako su prvobitno glasali za njega, klub poslanika Crno na Bijelo podneo je inicijativu za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti Zakona

  • 1
Dritan Abazović Printskrin: Youtube/Crno na bijelo

Klub poslanika koalicije Crno na Bijelo u crnogorskom parlamentu, koju predvodi URA Dritana Abazovića, podneo je inicijativu za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti odredbe člana 12 Zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, iako je prvobitno glasala za taj zakon.

To je za podgorički portal CdM potvrdila poslanica Božana Jelušić, navodeći da je time ispunjeno obećanje Ure da će kada izmene budu usvojene dati na proveru njihovu ustavnosti.

Podsetimo, prvobitni Zakon o slobodi veroispovesti usvojila je 27. decembra 2019. u Skupštini većina predvođena tada vladajućom Demokratskom partijom socijalista (DPS) predsednika Mila Ðukanovića.

Parlamentarna većina Skupštine formirana posle poslednjih izbora ponovo je krajem januara usvojila sve zakone koje prethodno predsednik Crne Gore Milo Ðukanović vratio poslanicima na ponovno odlučivanje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA